05.12.2019 00:08

Scandalul de la Bucșani s-a lăsat cu sancțiuni

Scandalul de la Bucșani s-a lăsat cu sancțiuni
Galerie foto

❚ Alberto Rosciugă și Ionuț Maria s-au luat la bătaie, iar arbitrul a fost nevoit să pună punct jocului. Comisia de Competiții și Disciplină a luat decizia ca Cetatea Târgoviște să se câștige cu 3-0 ❚ „Din raportul depus de către domnul arbitru Oncescu și din raportul de observare nu reiese faptul că acolo a fost o bătaie generală. Singurii implicați au fost cei doi jucători și antrenorul echipei gazdă”, a transmis Gheorghe Stoica, președintele CCD

 

COSMIN SAVA

 


 

Partida din Unirea Bucșani și Cetatea Târgoviște părea la prima vedere una care va produce un spectacol fotbalistic plăcut, dar totul s-a transformat într-un scandal uriaș. Alberto Rosciugă și Ionuț Maria s-au luat la bătaie, iar arbitrul a fost nevoit să pun punct jocului. Comisia de Competiții și Disciplină a luat decizia ca Cetatea Târgoviște să câștige cu 3-0. În momentul în care meciul s-a încheiat, scorul era 1-1. Jucătorii implicați, dar și antrenorul echipei din Bucșani, Marius Zidăroiu, au fost suspendați și s-au ales cu penalități sportive. Unirea Bucșani a primit doar un avertisment pentru slabele măsuri de organizare, dar și o amendă de 500 de lei.

Stoica: „Nu a fost |bătaie generală”

Președintele CCD, Gheorghe Stoica, a transmis că toate deciziile au fost luate conform regulamentului și că incidentul a fost unul în care au fost implicate doar trei persoane, nu a avut loc o bătaie generală. „Ca de fiecare dată, ne-am confruntat cu incidente. Cel mai important caz pe ordinea de zi a fost meciul de la Bucșani, s-au luat măsuri importante. Au fost sancționați jucătorii implicați în acel incident și antrenorul echipei care a avut un comportament necorespunzător. Din documentele depuse la dosarul cauzei, în speță raportul de joc și cel de observare, în minutul 40, doi jucători, Rosciugă și Maria, s-au luat la bătaie. Ei au fost suspendați șase etape și penalizați sportiv cu suma de 300 de lei, iar a treia persoană implicată, Marius Zidăroiu, a fost suspendat șase etape și s-a aplicat o penalitate sportivă de 300 de lei. Jocul a fost pierdut de către echipa Unirea Bucșani. Din raportul depus de către domnul arbitru Oncescu și din raportul de observare nu reiese faptul că acolo a fost o bătaie generală, singurii implicați au fost cei doi jucători și antrenorul echipei gazdă”, a transmis Stoica.