28.11.2019 00:10

Scandal mare la un meci de Onoare

Scandal mare la un meci de Onoare
Galerie foto

❚ Comisia de Competiții și Disciplină a păstrat rezultatul din teren și a suspendat jucătorii vinovați, dar a dat și un avertisment echipei Flacăra Zăvoiu privind măsurile de organizare ❚ „În momentul când s-a întâmplat acest lucru, suporterii de la Zăvoiu au intrat pe teren, iar arbitrul s-a speriat. Domnul Nistor a sunat la 112 când a văzut ce s-a întâmplat”, a transmis Ionuț Mușeu ❚ „Nimeni de la Zăvoiu nu l-a lovit pe jucător, de unde și până unde domnul Nistor face memoriu?”, și-a exprimat nemulțumirea Emanuel Tuță ❚ „Jucătorul de la Valea Mare a fost lovit, iar cel care l-a lovit a fost suspendat 24 de etape. Celălalt jucător, portarul, a fost suspendat patru etape, dar au primit și amenzi sportive”, a transmis Gheorghe Stoica, președintele Comisiei de Competiții și Disciplină ❚ Stoica a oferit amănunte și despre doi dintre arbitrii loviți pe stadioane, Bogdan Diță și Ioana Mihălăchioiu. „Noi încercăm să luăm măsurile necesare, dar în județ oamenii sunt mai puțin civilizați”


COSMIN SAVA

 


 

Nu trece nici măcar o etapă în fotbalul dâmbovițean fără să aibă loc un incident, dar la partida Flacăra Zăvoiu - Flacăra Valea Mare lucrurile au scăpat total de sub control. De la o fază banală s-a depășit limita și se pare că Ionuț Mușeu, jucătorul celor de la Valea Mare, a fost lovit de portar și de alți doi jucători ai echipei gazdă. La meci a fost prezent și secretarul AJF Dâmbovița, Dorin Nistor, cel care a confirmat evenimentele și a făcut raport pe această cauză. Comisia de Competiții și Disciplină a păstrat rezultatul din teren și a suspendat jucătorii vinovați, dar a dat și un avertisment echipei Flacăra Zăvoiu privind măsurile de organizare.

Mușeu: „Urmează să depun plângere”

Jucătorul lovit, Ionuț Mușeu, a transmis că are certificat medico-legal, prin care poate să dovedească faptul că a fost lovit și urmează să depună plângere împotriva agresorilor. „În urma unui atac, în minutul 40, la marginea terenului a fost o ciocnire între mine și portarul celor de la Zăvoiu, iar acesta m-a lovit apoi cu palmele, m-a aruncat în gard. Eu am căzut jos, urmând ca numărul 7 de la echipa celor de la Zăvoiu să vină să mă lovească cu pumnul în cap. Imediat a venit și jucătorul cu numărul 13, lovindu-mă cu gheata tot în cap. Arbitrii s-au făcut că nu văd, s-a dat doar cartonaș galben pentru mine și pentru portarul lor. Am fost la spitalul Găești, am fost trimis cu ambulanța de acolo la Spitalul Târgoviște, am făcut un tomograf, mi-au ieșit și probleme cu coloana, am avut buza spartă. Nu am rămas la spital, am cumpărat un medicament pentru dureri. Medicii de la Găești au văzut cum arăt, mi-au băgat branulă, apoi au chemat ambulanța, pentru a fi transportat la Târgoviște. Mă simțeam tot mai rău cu trecerea timpului. În momentul când s-a întâmplat acest lucru, suporterii de la Zăvoiu au intrat pe teren, iar arbitrul s-a speriat. Domnul Nistor a sunat la 112, când a văzut ce s-a întâmplat. Sunt lovituri în zona capului, sunt cele mai grave. Organele de Poliție au venit și la Spital la Găești și urmează să depun plângere împotriva celor care m-au lovit. Eu mă duc la fotbal de plăcere”, a transmis jucătorul de la Valea Mare.

Tuță: „Nu îmi place cum arată fotbalul dâmbovițean”

De partea cealaltă, Emanuel Tuță, președintele echipei din Zăvoiu, transmite că adversarul nu a fost lovit, ci a fost un conflict minor, apărut din cauza tensiunii meciului. Acesta nu înțelege de ce Dorin Nistor s-a implicat în acest caz. „În minutul 40, portarul a fost primul la minge, a respins, după care Mușeu l-a accidentat destul de grav, la piramida nazală. Portarul l-a împins ușor și în timpul ăsta jucătorul lor s-a pus jos, cu mâinile în cap. S-au strâns mai mulți jucători, au fost mici îmbrânceli, iar arbitrii au văzut destul de bine. Jucătorul de la Valea Mare inventează că a fost lovit, după meci i s-a făcut rău, a fost la Spital la Găești, l-au trimis la Târgoviște, pentru că prima dată au spus că are un traumatism minor. Se poate verifica că nu a fost transportat cu ambulanța. Domnul Nistor era la grătar, care e în spatele vestiarelor, nu știu dacă putea să vadă de la grătar. El în ce calitate a fost acolo? Ca spectator? Meciul a decurs normal, după regulament. Ei caută să facă divergențe, nici prin jocul din teren nu pot să promoveze. Arbitrul a notat că Dan Dobrică a înjurat tot timpul meciului jucătorii, arbitrii, sper la o decizie corectă. Mergem la Federație dacă decizia nu e corectă, să putem să mergem mai departe legal, nu vrea nimeni să sufere. Avem echipă de juniori care evoluează în fiecare weekend la București, pe Ghencea, în Dâmbovița sunt jocuri de culise, e o mizerie. Ar fi fost păcat să se strice în această mizerie. Nimeni de la Zăvoiu nu l-a lovit pe jucător, de unde și până unde domnul Nistor face memoriu? După meciul cu Valea Mare, el și Dan Dobrică au plecat împreună la meciul de la Burduca, la Străoști s-a jucat. Nu îmi place cum arată fotbalul dâmbovițean, este jenant, este rușions, trebuie schimbat tot”. Replica secretarului general al AJF Dâmbovița a venit și mai tăioasă. „Eu jur cu mâna pe Biblie că spun adevărul, însă Emanuel Tuță are curajul să jure, ca fiu de preot, că nu a fost lovit acel băiat?”. Reprezentantul echipei din Zăvoiu a revenit cu un mesaj, susținând cu tărie că Ionuț Mușeu nu a fost lovit.

Stoica: „În județ oamenii sunt mai puțin civilizați”

Președintele Comisiei de Competiții și Disciplină, Gheorghe Stoica, a declarat că decizia păstrării rezultatului din teren a fost luată după cercetarea probelor din dosar. Acesta este conștient că situația din fotbalul dâmbovițean nu este deloc bună și dorește să schimbe acest lucru. „La dosarul cauzei au fost aduse dovezi de către cele două părți, un certificat medico-legal al jucătorului lovit, plus niște documente de la un computer tomograf, declarațiile jucătorului în cauză, dar și declarațiile scrise ale secretarului AJF Dâmbovița, domnul Dorin Nistor. A fost lovit, iar cel care l-a lovit a fost suspendat 24 de etape. Celălalt jucător, portarul, a fost suspendat patru etape, dar au primit și amenzi sportive. Este vorba de jucătorul cu numărul 7 și cel cu numărul 13, dar cel din urmă nu e menționat nici de arbitru, nici de secretar. Jucătorul de la Valea Mare fost lovit cu pumnul și cu piciorul în cap. Rezultatul rămâne cel din teren, dar s-au mai dat avertismente către echipa gazdă pentru insuficiente măsuri de organizare și s-a penalizat sportiv cu suma de 200 de lei”.

Doi arbitri bătuți

Gheorghe Stoica a oferit amănunte și despre doi dintre arbitrii loviți pe stadioane, Bogdan Diță și Ioana Mihălăchioiu. „Cu privire la cazul arbitrului Bogdan Diță, cei doi jucători de la Vârcolacii Comișani au fost suspendați, unul 20 de etape, iar celălalt 16 etape. Există o comisie superioară nouă și nu putem comenta deciziile lor. La dosarul care o privește pe Ioana Mihălăchioiu, la meciul Voinești – Colacu, nu a fost prezentat raportul observatorului, a fost o declarație verbală. La Burduca - Valea Mare noi am soluționat cazul cu rezultatul din teren, am respins cele două contestații ca fiind neîntemeiate, în urma documentelor prezentate. Noi încercăm să luăm măsurile necesare, dar în județ oamenii sunt mai puțin civilizați”.