27.08.2014 00:19

Șase eliminări din examenul de Bacalaureat

Șase eliminări din examenul de Bacalaureat
Galerie foto

❚ Debut cu probleme la probele scrise – cei șase elevi au fost surprinși încercând să fraudeze și au fost eliminați din examen ❚ Trei dintre candidații au fost surprinși cu copiuțe, doi încercând să schimbe ciornele între ei și unul cu telefonul mobil ❚ Toți aceștia au pierdut astfel dreptul de a mai susține bacalaureatul în următorii doi ani

VIRGIL VOINESCU


Limba și literatura română, prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat - sesiunea de toamnă (august – septembrie) a scos din examen șase candidați pentru tentativă de fraudă.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct, prof. Ovidiu Băsceanu, cei șase candidați care au încercat să fraudeze examenul au fost de la Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” Găești, Liceul „I.H. Rădulescu” și Liceul Tehnologic „N. Ciorănescu” Târgoviște.

„Împotriva acestora s-a luat măsura eliminării din examen pentru tentativă de fraudă, fiind surprinși cu copiuțe (3), respectiv încercând să schimbe între ei ciornele (2), iar cel de la Liceul Tehnologic «N. Ciorănescu» avea asupra sa telefonul mobil”, a arătat prof. Ovidiu Băseceanu.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Potrivit metodologiei toți cei care au încercat să fraudeze examenul „au pierdut dreptul de a mai susține examenul de bacalaureat pentru următorii doi ani”. Proba de Limba și literatura română E)a) – proba scrisă a fost susținută de 890 de candidați dintr-un total de 1059 înscriși, iar 169 au absentat.

Astăzi, 27 august, va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, proba E)c) susținută în majoritate la Matematică și Istorie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 1 septembrie (până la ora 12.00), după care cei nemulțumiți vor putea depune contestații până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 4 septembrie.