26.01.2022 00:09

Sărmanii atleți

Sărmanii atleți
Galerie foto

Dintre disciplinile olimpic practicate cu succes în sportul dâmbovițean, cred că cel mai dezavantajat este atletismul. Cum stadionul „Eugen Popescu” este în reconstrucție, atleții de la CS și CSȘ Târgoviște se pregătesc pe unde apucă, de obicei pe aleile din Parcul Chindia. Acum la temperaturi de minus multe grade, vara pe caniculă, fără vestiare, fără posibilitatea să-și curețe corpul de transpirație, fără lucruri elementare privind sportul de performanță.

Nici măcar perspectiva unui viitor mai bun nu prea există, astfel încât rezultatele se opresc la un nivel mai mic de vârstă, întrucât nimeni mai rezistă să apuce senioratul în atletism la Târgoviște. Și dacă s-ar depăși acest prag, nu sunt cluburi care să susțină activitatea unui atlet la nivel mare, astfel că cercul se închide rapid. Cu toate acestea, mai sunt câțiva profesori adevărați în activitate, printre ei veteranul Nicolae Guțoiu și ambițioasa Desdemona Banu Ionescu, ultima cu rezultate tot mai apreciate.

După Diana Ivăncescu, declarată inclusiv Sportivul anului în Dâmbovița, Desdemona propune acum două tinere cu real potențial, pe Ana Maria Balache și Andreea Dinu. Ana Maria a adus și prima medalie pentru CS Târgoviște în noul an, urcând pe podium în proba de 60 m la junioare 3 (16 ani), la Campionatul Municipiului București.

Activitate atletică mai au alți doi antrenori, Cornel Pătrășcan și Mihai Prodan, ambii de la CSȘ Târgoviște, primul cu rezultate interesante la aruncări. Fără acești oameni, fără implicarea și nebunia lor, atletismul dâmbovițean ar fi egal cu zero. Nu doar că merită apreciați, ideea e că trebuie susținuți la un alt nivel.

 

 

 

 

Costin Mihai