22.04.2014 08:12

Sărbători pascale la Urgențe

Sărbători pascale la Urgențe
Galerie foto

VIRGIL VOINESCU


 

Tradiția sărbătorilor de Paști, cu belșugul său culinar asociat în cele mai multe cazuri cu alcool, a creat disconfort fizic unui mare număr de dâmbovițeni care în multe situații au devenit pacienți la Serviciul de Urgență de la Spitalul Județean Târgoviște. O bună parte dintre aceștia au ajuns la Urgențe cu ambulanța. Astfel, în ziua de Paști, de la ora 00.00, numărul solicitărilor pentru asistență medicală a înregistrat o medie de 174 de pacienți, ceea ce înseamnă ceva mai mult decât media obișnuită a unei duminici.

„Solicitările s-au situat în limite firești pentru o zi de sărbătoare”, ne-a spus dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, care a precizat că o densitate ceva mai mare de cazuri ce au ajuns la urgență a fost spre după amiaza zilei de Paști și în cursul serii și nopții.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Patologia a fost diversă, au predominat însă indigestiile, urmate de traumatisme minore și cazuri provocate de consumul excesiv de alcool.

 

Șase nașteri de Paști

Ziua de Paști a fost plină și pentru personalul medical de gardă de la Secția Neonatologie. De la ora zero a zilei de 20 aprilie până la ora 24 a zilei de 21 aprilie, s-au înregistrat șase nașteri, patru băieți și două fetițe, primul născut fiind un băiețel.

 

26 intervenții SMURD

O activitate intensă s-a înregistrat și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Astfel, în Ziua de Paști s-au înregistrat 26 de intervenții pentru echipajele SMURD. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dâmbovița, Eduard Țelea, au fost mai multe intervenții decât într-o zi obișnuită. Cazurile cele mai frecvente au fost colicile biliare și afecțiuni datorate consumul de alcool, iar pe lista afecțiunilor s-au mai aflat: traumatismele cu diverse cauze, hipertensiuni arteriale, cefalee, stări de lipotimie, dureri și colici abdominale.