10.04.2015 00:08

Sărbători cu spor(t) din plin!

Sărbători cu spor(t) din plin!
Galerie foto

MĂDĂLIN RĂDUCU


Suntem în Săptămâna Mare și mai sunt două zile până la cea mai importantă sărbătoare a ortodoxiei, Învierea Mântuitorului. În aceste momente, ar trebui să învățăm taina iertării, taina iubirii și să încercăm să facem cel puțin o faptă bună.

Iar asta e valabil pentru toată lumea, inclusiv pentru cei din sport. M-aș bucura enorm dacă fiecare, de la fotbalul practicat la orice nivel, până la baschet, volei, judo, lupte, atletism și celelalte sporturi, oamenii implicați au învățat câte ceva din acest punct de vedere. E Săptămâna Mare și în acest sfârșit de săptămână avem din nou meciuri de primă mână.

Fotbal la greu, cu Chindia- Chiajna II cap de afiș, plus celelalte două echipe dâmbovițene din C3. Încep și finalele la baschet, dar cu meciurile în deplasare. Plus o sâmbătă plină de fotbal, cu meciuri la toate categoriile: Liga a IV-a, Onoare și Promoție. Sport serios, nu glumă! Tocmai de aceea, m-aș bucura enorm dacă am obține rezultatele pe care le dorim în C3, cel puțin o victorie la baschet. Iar de la județ nu îmi doresc decât liniște și o etapă liniștită, ferită de scandaluri.

Aș vrea ca cei implicați, jucători, oficiali și spectatori, să demonstreze că nu degeaba ne aflăm în Săptămâna Mare, iar valorile creștine să fie apreciate și aplicate. Altfel, orice derapaj reprezintă un aspect regretabil, o palmă dată bunului simț. Sigur, sunt orgolii, sunt spirite încinse, dorința de victorie poate fi mai mare, există adrenalina, dar toate acestea nu pot fi scuze în momentul în care răul a fost făcut. Și sunt la fel de convins că, dacă forurile competente nu vor dicta măsurile care se impun în astfel de cazuri, va exista și o altfel de judecată, cum există la final pentru fiecare în parte. În aceste zile, în acest sfârșit de săptămână, în nume personal, dar și al întregului departament de sport al cotidianului, vă dorim „Paște fericit!”, însoțit de toate urările de sănătate, bucurii și împliniri! Sărbători fericite!