03.05.2016 00:08

Săptămâni cu mari emoții sportive

Săptămâni cu mari emoții sportive
Galerie foto

COSTIN MIHAI


Dacă echipa de volei ar fi câștigat și în Vinerea Mare, ar fi fost o săptămână mare pentru sportul târgoviștean. Războinicele lui Zoran au strălucit în Joia Mare și mai aveau nevoie de un singur triumf pentru a sărbători primul titlu pentru voleiul târgoviștean.

Ar fi fost și primul event pentru CSM la volei, cupă-campionat, după ce a deținut ani buni supremația națională pe baschet feminin. Frustrant e că s-a pierdut în Săptămâna Mare, în set decisiv și în sala proprie, dar mai e un meci joi. E adevărat că la Blaj, însă „leoaicele” lui Terzic au mai bătut acolo în debutul finalei și de trei ori în ultima lună campioana în exercițiu. La cum am ajuns să-l citesc eu pe Zoran, va pregăti cu multă atenție jocul final, dar și ceva surprize. Iar dacă se va pierde, chiar e dureros, chit că obiectivele propuse au cam fost îndeplinite. Mai puțin calificarea în Euroligă, pentru că nu mai există garanția că și locul 2 va primi drept de participare în fazele preliminare ale celei mai puternice întreceri de pe continent. Nici măcar campioana nu va merge direct în grupe anul acesta, pentru că România nu are un coeficient de țară care să impună respect în voleiul european. Vom vedea ce va ieși joi la Blaj, unde se poate întâmpla absolut orice.

Trecând la Chindia noastră mult iubită, tare m-a bucurat succesul de la Mediaș. Era singura variantă și ultima șansă pentru a mai conta în lupta pentru o promovare directă. Nici măcar o remiză nu suna bine, cât despre un eșec, ar fi distrus orice speranță. Iar „lăncierii” lui Nicu nu doar că au ieșit în triumf cu Gaz Metan, maniera a fost impresionantă. Conduși din minutul 3, roș-albaștrii au avut caracter și valoare să întoarcă rezultatul și să învie în lupta pentru o promovare ce părea compromisă. A fost poate o reacție a disperării, în care Chindia a riscat totul și a câștigat. Să ne bucurăm reținut, chiar dacă succesul este uriaș. Urmează noi meciuri șoc, cel puțin următoarele trei sunt și ele capitale. Gazul vine cu orgoliul rănit duminică la Târgoviște, iar apoi sunt programate două deplasări teribile, la Mioveni și la UTA. Nu e deloc simplu, însă nici imposibil. La fel trebuie jucat și meciul retur cu Mediaș, la sacrificiu și la victorie.