26.07.2022 00:17

Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni

Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni
Galerie foto

În perioada 18 – 24 iulie a.c., echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat la 101 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, mijloace auto etc.), 55 incendii de vegetație uscată, 12 acțiuni la accidente rutiere, 11 acțiuni pentru asistența persoanelor și 16 acțiuni la alte situații de urgență (deblocări de persoane, salvări animale, degajări de copaci etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate și au intervenit la 280 cazuri medicale.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 17 misiuni de recunoaștere, 2 exerciții cu forțe în teren pentru antrenamentul personalului de intervenție, 57 acțiuni de informare în localitățile din raioanele de intervenție pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată, precum și 35 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

În continuare, 19 pompieri dâmbovițeni desfășoară misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, precum și în localitățile Isaccea și Huși. Aceștia lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor. Totodată, scafandri de la Detașamentul Târgoviște se află în misiune de sprijin pe litoral.

Și în această săptămână incendiile de vegetație au reprezentat o pondere ridicată în misiunile pompierilor dâmbovițeni. Acțiunile iresponsabile de incendiere a vegetației uscate, la care recurg unii dintre cetățeni, pot genera blocaje grave în activitățile desfășurate de forțele de intervenție pentru salvarea vieții.

Pompierii sunt suprasolicitați pentru că, în ultima perioadă, a fost nevoie să fie prezenți în mai multe locuri în același timp.

 

Compartiment informare și relații publice