05.01.2021 00:10

Săndoi rămâne la Chindia

Săndoi rămâne la Chindia
Galerie foto

❚ „Eu am contract cu Chindia până la finalul acestui campionat și puteți să fiți ferm convin și, 100%, că voi face tot ce depinde de mine, ca om și ca antrenor, să obțin cele mai bune rezultate cu această echipă” ❚ „Avem nevoie de fundaș stânga. Mai avem nevoie de un mijlocaș central, dar și de un mijlocaș ofensiv, în spatele vârfurilor, pentru a putea să mai schimbăm sistemul în unele momente” ❚ „Nu vă luați după clasamentul care este acum. Va fi foarte important când se va trage linie la sfârșitul campionatului, nu la finalul turului” ❚ „Am trecut pe la stadion, să urmărim ce se întâmplă. S-au făcut progrese mari privind reamenajarea uneia dintre tribune și construirea celeilalte. Dacă am fi putut să jucăm în Târgoviște, ar fi fost mult mai simplu”

 

COSTIN MIHAI


Chindia a încheiat anul și turul de campionat la Liga 1 pe locul 6, o poziționare neașteptat de bună, ținând cont de mai mulți factori. Echipa dispută toate meciurile departe de casă, condițiile de pregătire nu-s dintre cele mai bune, iar lotul unul tânăr, fără prea multă experiență la nivelul primei divizii. Cu toate acestea, Emil Săndoi a reușit să disciplineze și să echilibreze din mers o echipă care termina sezonul trecut pe ultimul loc. Iar suflarea fotbalistică dâmbovițeană a apreciat construcția antrenorului oltean, pe care l-a desemnat antrenorul anului 2020. O premieră pentru un tehnician „străin” în Anchetele Jurnal de Dâmbovița. Primit cu reținere la Târgoviște, Săndoi și-a câștigat respectul în Cetate și a devenit interesant pentru cluburi mai mari. S-a scris chiar despre o eventuală plecare a lui la Craiova, vicecampioana României. Săndoi nu are nicio intenție să părăsească Chindia până la finalul înțelegerii contractuale, adică până la finalul sezonului, însă avertizează că are nevoie de întăriri pentru a-și atinge obiectivul, menținerea în Liga 1, chit că echipa este acum pe locul 6.

„Eu am contract cu Chindia până la finalul acestui campionat”

„Pot să vă garantez că eu sunt om serios, așa am fost toată viața și o să țin la imaginea pe care o am. Mi-am clădit-o prin muncă, prin sacrificii, prin devotament față de cluburile la care am activat. Eu am contract până la finalul acestui campionat și puteți să fiți ferm convinși, 100%, că voi face tot ce depinde de mine, ca om și ca antrenor, să obțin cele mai bune rezultate cu această echipă. Nu e nimeni Mafalda și nu știu dacă o să reușesc, dar voi încerca să capacitez fiecare jucător să facă tot ce depinde de el, pentru a avea rezultate cât mai bune”, a transmis Săndoi.

„Avem nevoie de un fundaș stânga, un mijloc central, un mijlocaș ofensiv…”

„Aproape toate echipele au transferat jucători cu experiență, cu campionate puternice în spate, în timp ce noi am pierdut niște jucători cu experiență față de sezonul trecut, precum Benga, Diallo, Bic, Dangubic, Ivancic. De fapt nu i-am pierdut noi, ei au ales altceva, sunt convins că din considerente financiare. În primul rând ne trebuie un fundaș strânga de picior stâng. La un moment dat, am încercat să-l folosim pe Martac fundaș stânga, numai că n-a refuzat să joace. Ne-a spus de fiecare dată că el joacă fundaș dreapta. ?tiam și noi lucrul ăsta. Până la urmă, l-am mutat pe Căpușă pe stânga. Din punctul ăsta de vedere, avem niște probleme, avem nevoie de fundaș stânga. Mai avem nevoie de un mijlocaș central, dar și de un mijlocaș ofensiv, în spatele vârfurilor, pentru a putea să mai schimbăm sistemul în unele momente”, a mai spus antrenorul Chindiei.

„Sunt jucători care nu s-au adaptat la rigorile Ligii 1”

„Indiferent de numele pe care îl are și indiferent unde a jucat înainte, fiecare trebuie să respecte ce am stabilit noi, antrenorii. Altfel, suntem acum pe loc de play-off, dar vă garantez că nu vom avea nicio șansă să ne menținem în prima ligă. Numai cu o astfel de atitudine vom reuși. Nu vă luați după clasamentul care este acum. Va fi foarte important când se va trage linie la sfârșitul campionatului, nu la finalul turului. Noi nu suntem o echipă care să aibă jucători cu experiență de primă ligă, care să gestioneze situații cheie într-o partidă, chiar într-un campionat. Dacă nu gestionăm aceste momente, vă dau scris că nu avem nicio șansă să rămânem în Liga 1, chiar dacă acum suntem pe locul 6. Eu știu ce va urma. M-aș bucura nespus să terminăm și returul în play-off, dar va fi foarte greu de menținut poziția pe care o avem, nu imposibil. Trebuie să-ți propui obiective îndrăznețe și să încerci să le realizezi. I-am felicitat pe jucătorii care au dus greul până acum, dar am tras un semnal de alarmă pentru ceilalți. Am făcut puține schimbări de-a lungul meciurilor și a campionatului. Din păcate, jucătorii cu mai puține minute jucate nu prea s-au adaptat la rigorile Ligii 1. Trebuie să muncească mai mult, să fie mai profesioniști, să aibă realizări mai mari, să respecte o strategie pe care o stabilim de comun acord”, a completat tehnicianul formației târgoviștene.

„S-au făcut progrese mari la stadion”

„Am trecut pe la stadion, să urmărim ce se întâmplă. S-au făcut progrese mari privind reamenajarea uneia dintre tribune și construirea celeilalte. Dacă am fi putut să jucăm în Târgoviște, ar fi fost mult mai simplu. Așa, suntem permanent într-un dute-vino. Noi facem foarte mulți kilometri. Jucăm acasă, dar jucăm la Giurgiu, iar câteodată facem trei ore până acolo. Toate sunt probleme care destabilizează puțin programul și care nu sunt ușor de depășit”, a încheiat Emil Săndoi.