25.01.2022 00:11

Săndoi are mult de muncă

Săndoi are mult de muncă
Galerie foto

Chindia Târgoviște nu a arătat multe lucruri bune în primul meci oficial al anului. Chiar dacă Daniel Popa a ratat cea mai mare ocazie a partidei cu FC Voluntari, echipa pregătită de Emil Săndoi nu a reușit un meci bun sâmbătă, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Chindia nu a arătat nimic nou față de anul trecut, am văzut din nou o bună organizare din punct de vedere defensiv, dar probleme mari în atac, acolo unde echipa târgovișteană nu a reușit să pună mai deloc în pericol poarta adversarei.

Ținând cont de transferurile făcute, nici nu puteam să ne așteptăm la prea multe schimbări în privința modului în care Chindia va aborda partea a doua a sezonului. Formația târgovișteană a rămas fără un jucător important din atac, Cristi Neguț a debutat deja pentru CFR Cluj în derby-ul cu FCSB, iar sub comanda lui Emil Săndoi nu a ajuns niciun jucător care să poată ajuta Chindia așa cum o făcea Neguț. Programul din finalul sezonului regulat este unul complicat, iar formația târgovișteană trebuie să înceapă să conteze și în atac, altfel îi va fi greu să adune puncte.

Am văzut și în vară că plecările unor jucători importanți precum Rață și Dumitrașcu au rămas neacoperite, iar acum, la această listă s-a adăugat și Neguț. Chindia are nevoie de întăriri în atac sau de o nouă strategie de joc, care poate aduce însă surprize neplăcute formației târgoviștene. Este riscant să ieși la joc în fața unor echipe mai valoroase, dar dacă nu încerci să ataci, nu poți obține puncte. Sau dacă le vei obține norocos, acest lucru nu va ține la infinit.

Din păcate, Chindia a ajuns foarte aproape de zona roșie a clasamentului. Dacă față de locurile direct retrogradabile există încă o diferență importantă de puncte, locurile care duc la barajul pentru supraviețuirea în prima ligă sunt extrem de aproape. Urmează meciuri infernale, iar elevii lui Emil Săndoi trebuie să realizeze că fără multă muncă nu vor putea să își îndeplinească obiectivul din acest sezon, salvarea de la retrogradarea.

Deși suporterii așteptau mai mult de la formația târgovișteană în acest sezon, acesta este potențialul echipei în acest moment și trebuie să se evite retrogradarea cu orice mijloace, mai ales că stadionul „Eugen Popescu” va fi gata în curând, iar dâmbovițenii merită să vadă meciuri de Liga 1 la Târgoviște.

 

 

 

Cosmin Sava