27.05.2022 00:10

Salvarea de la retrogradare este obligatorie

Salvarea de la retrogradare este obligatorie
Galerie foto

Chindia Târgoviște a dezamăgit în manșa tur a barajului pentru menținere/promovare în prima ligă, fiind învinsă de Concordia Chiajna cu 2-1 chiar dacă a reușit să deschidă scorul. Formația pregătită de Emil Săndoi arată modest de câteva luni bune, nu este capabilă să iasă din această perioadă, iar pericolul retrogradării este la un nivel ridicat în aceste momente.

Chiar dacă este echipa de eșalon superior, Chindia a fost învinsă de ocupanta locului 5 din liga secundă, un rezultat dezamăgitor, ținând cont de faptul că echipa din Chiajna nu prea a reușit să bată pe nimeni în play-off-ul Ligii a 2-a. S-a tot vorbit de lipsa unui stadion, de faptul că bugetul nu permite transferul unor jucători capabili să facă diferența, a fost acuzat și antrenorul Emil Săndoi pentru rezultatele din ultima vreme, dar cred că principala problemă este la jucători.

Nu poți să evoluezi în prima ligă cu o asemenea atitudine, iar dacă concentrarea nu este la cote maxime se produc erori de genul celora comise de Șerban și Pițian. Două greșeli uriașe, care pot afecta serios viitorul acestei echipe. Majoritatea jucătorilor lasă impresia că nu realizează importanța momentului în care ne aflăm, altfel nu îmi pot explica de ce au arătat atât de rău în fața unei echipe de liga secundă.

S-au mai găsit scuze legate de căldură sau de suprafața de joc, însă și jucătorii Chiajnei au evoluat în aceleași condiții, dar nu am văzut ca vreunul dintre ei să facă preluare în careu, în loc să respingă direct sau să își trimită mingea în propia poartă, când nu era supus unei presiuni uriașe din partea adversarilor. Salvarea de la retrogradare este obligatorie, Chindia trebuie să rămână în Liga 1. Dacă ar pica în liga secundă, nu știu peste câți ani vom putea vedea din nou o echipă dâmbovițeană pe prima scenă fotbalistică a țării.

Nu există scuze, Chindia joacă împotriva echipei de pe locul 5 din liga secundă, iar o retrogradare în aceste condiții ar reprezenta o rușine uriașă. Jucătorii să se gândească la faptul că au un spate un județ întreg și că trebuie să trateze cu seriozitate maximă meciul de la finalul acestei săptămâni. În cazul în care  Chindia rămâne în prima ligă, nu ar trebui să existe o sărbătoare, ci o analiză serioasă a activității din acest sezon, pentru a nu se mai ajunge în situații de acest gen.

 

 

Cosmin Sava