09.05.2022 00:13

Salvamontiștii dâmbovițeni, situație-limită în Bucegi

Salvamontiștii dâmbovițeni, situație-limită în Bucegi
Galerie foto

*Un grup de turiști, format din 21 de persoane, au avut nevoie de ajutorul echipelor Salvamont din Dâmbovița și Bușteni, după ce au rămas blocați în zona Babele

 

Sâmbătă, 7 mai 2022, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitat de Dispeceratul Național Pentru Situațîi de Urgență 112 să intervină, deoarece un grup format din 21 de oameni a urcat pe Valea Caraimanului (traseu inpracticabil în condiții de iarnă), a ajuns cu mare noroc la Babele, însă oamenii se aflau într-o stare de epuizare fizică. Aici turiștii și-au dat seama că nu au cum să mai coboare singuri și au cerut ajutor. Trei tineri uzi până la piele au fost la un pas de hipotermie.

Un alt copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri și de ajutorul salvamontiștilor pentru a continuă drumul. O echipă de la Salvamont Bușteni a ajuns la grup foarte repede, a acordat îngrijiri medicale persoanelor care aveau nevoie, a analizat situația și a hotărât de comun acord ca aceștia să coboare către Peștera. O echipă Salvamont Salvaspeo Dâmbovița s-a întâlnit cu colegii de la Salvamont Bușteni în zona Săritoare de unde a preluat grupul și i-a adus în siguranță la baza Peștera, unde îi aștepta un microbuz. 

„Pe această cale dorim să tragem un semnal de alarmă pentru turiștii care vor să vină în Munții Bucegi și nu numai, de faptul că zăpada este prezentă pe traseele montane și este nevoie de echipament adecvat sezonului de iarnă. Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este prietenul  de nădejde când este vorba de siguranța voastră în munți. Pentru o intervenție mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de noi, vă recomandăm să folosiți aplicația SALVAMONT și aplicația APEL 112”, a declarat Ștefan Răzvan Deaconescu, Șef Serviciu Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

 

 

V.M.