09.09.2013 08:11

Salonul editorial „I.H. Rădulescu”, eveniment cultural de toamnă

Salonul editorial „I.H. Rădulescu”, eveniment cultural de toamnă
Galerie foto

❚ Organizat de Biblioteca Județeană în parteneriat cu Consiliul Județean, salonul editorial a ajuns la ediția a XII-a și s-a prezentat în fața publicului iubitor de carte cu o pleiadă de volume și noutăți ale editurilor dâmbovițene și nu numai

 

Biblioteca Județeană Dâmbovița, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, au organizat, de Zilele Cetății, Salonul editorial „Ion Heliade Rădulescu”, ajuns la ediția a XII-a. Acesta a debutat vineri, 6 septembrie a.c., în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean – Ioan Marinescu, a primarului Târgovi ștei – Gabriel Boriga, a viceprimarului Târgoviștei – Ion Țuțuianu, alături de directorul Bibliotecii Județene, Agnes Erich, și consilierul pe probleme culturale al Arhiepiscopiei Târgovi ște, preot Marian Puiescu. S-a subliniat importanța evenimentului în contextul național al acestui perimetru cultural.

 

Și cum nu este posibil un Salon editorial fără surprize editoriale, a fost prezentată „Integrala manuscriselor Cantemir”, urmată de o pleiadă de lansări de carte: „Viața și acatistul Sf. Ierarh Nifon”, „Întregitor de țară și martir al neamului românesc: Mihai Viteazul (1503-1601)”, „Iubitor de cultură, protector al Bisericii și martir al credinței ortodoxe: Sf. Martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714)” – apărute prin grija Arhiepiscopiei Târgoviște. Apoi editura „Tritonic” a lansat volumele: „Fantoma de pe lac”, „Seducția apei”, „Viață dublă la Veneția”, autor Monica Ramirez, de altfel și prezentatoarea acestora.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

 

O altă zi, alte noutăți editoriale

Sâmbătă, 7 septembrie, a venit rândul editurii „Bibliotheca” să prezinte noutățile, din care amintim: „Basarabii de Târgoviște” (semnat de regretatul istoric Gabriela Nițulescu), „I.H. Rădulescu, Gr. Alexandrescu, Vasile Cârlova, Ion Ghica, I.Al. Brătescu- Voinești” (acad. Mihai Cimpoi), „Societatea Scriitorilor Târgovi șteni. Din istoria unei grupări literare” (Victor Petrescu, George Coandă). Și editura târgovișteană „Singur” a lansat două volume „Buzunarul timpului de la piept” (Vali Nițu) și „Cuvinte tăcute” (George Ioniță).

 

De asemenea, editura „Eikon” a prezentat publicului lucrările „Nae Ionescu și discipolii săi în arhiva Securității” (volumul V de Mircea Vulcănescu), „Ispitirea aldinelor” (Gilda Monica Bularda), „Anotimp suspendat” (Eliza Macadan) etc. Așadar, o ediție a Salonului editorial „I.H. Rădulescu” bogată, dedicată hranei spirituale în vremuri de grele încercări.

 

 

 

Petre Drăguțoiu | [email protected]