20.02.2019 00:18

Salariile reduse... au crescut

Salariile reduse... au crescut
Galerie foto

VIOLETA STANCIU


Interviu cu Emil Pleșa, vicepreședintele Sindicatului din Administrația Publică Locală Dâmbovița, lider de sindicat la Primăria Pucioasa.

Rep.: Este liniște și pace în prezent la Primăria Pucioasa, din punct de vedere sindical?

- Mărirea de salarii care trebuia să vină din mărirea salariului minim pe economie de la 1900 de lei la 2080 de lei, concomitent cu aplicarea actualului sistem de salarizare care știți că este pe bază de coeficienți, genera o creștere de salariu. Inițial, primarul a zis că taie salariile cu 20% ceea ce reprezenta scăderea salariilor din anul 2018 cu 10%... și 10% venea, în procente, mărirea salariului minim pe economie. În urma discuțiilor purtate de sindicat cu primarul s-a ajuns la o soluție de mijloc, bineînțeles cu acceptul tuturor salariaților, pentru că i-am informat, am mers și am stat de vorbă cu fiecare, după ce ne-am strâns și în ședință, și am convenit ca, din tot răul, să alegem răul cel mai mic. Adică nu s-a mai acordat, ca și cuantum, mărirea salariului de la 1900 la 2080 de lei, ci s-a recalculat prin tăierea coeficientului cu 10%. Deci, fiecare salariat care se întindea pe o grilă de la 1,15 până la 3,95 a suportat o diminuare a acestui coeficient de indexare a salariului minim pe economie de 10% și acordarea, conform Ordonanței 114, normei de hrană și a voucherului de vacanță. În ceea ce privește disponibilizarea de personal, din ultimele discuții pe care le-am avut cu primarul orașului Pucioasa, vor fi modificări în grila de funcționare a primăriei, cu acordul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Asta înseamnă că se renunță la posturi. Câte posturi, nu știm.

Rep.: Aveați niște posturi neocupate la Primăria Pucioasa sau se va reduce un anumit număr din posturile active?

- Se va reduce, un anumit număr, din posturile active. Altfel, nu exista posibilitatea decât cu conflict în caz de disponibilizare, dar această metodă prin reducerea unui anumit număr de posturi, este posibilă, dar bineînțeles cu aprobarea Consiliului Local. Problema este că nu prea cunoaștem criteriile după care vor fi selectați salariații.

Rep.: Restructurările se fac pe total... UAT Pucioasa?

- Normal așa ar trebui să fie, cu Centrul Cultural, cu Societatea de Prestări Servicii (Salubrizare și Iluminat) și Poliția Locală, care sunt în subordinea Consiliului Local Pucioasa.

Rep.: Câți salariați sunt în total la UAT Pucioasa?

- În jur de 130 de persoane și ar trebui să plece cam 15-20%.

Rep.: Până la urmă scăderea salariilor a avut loc prin înțelegerea părților, prin reducerea coeficientului, dar oamenii au rămas practic cu aceleași salariile de anul trecut?

- Mai puțin unii cu 20 de lei, alții cu 30 - 40 de lei, dar prin aplicarea normei de hrană salariile le-au crescut cu 160 – 200 de lei, plus voucherele de vacanță. Norma de hrană se primește lunar, iar voucherul de vacanță anual.

Rep.: D-ul primar de la Pucioasa ne-a spus că s-a recurs la această metodă pentru că nu sunt banii de investiții, iar dumnealui nu poate să facă protecție socială la primărie?

- Așa este, are dreptate d-nul primar, că nu trebuie să facă protecție socială.