30.03.2016 00:16

Salariații Fiscului dâmbovițean s-au înjumătățit

Salariații Fiscului dâmbovițean s-au înjumătățit
Galerie foto

❚ Dacă în anii 2006-2007 erau în jur de 700 de salariați la Administrația Finanțelor Publice Dâmbovița, acum mai sunt 360 pe tot județul ❚ Chiar dacă ultima reorganizare de la Fisc a dus la mutarea contribuabililor mijlocii la Ploiești, în Dâmbovița, din fericire, nu s-a pierdut niciun funcționar public Interviu cu ec. Emilian Rusu, directorul Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


Rep.: Care au fost efectele recentei reorganizări de la Fisc, determinate de plecarea contribuabililor mijlocii la nivel de regiune (Ploiești). Ați pierdut din salariați?

- La nivel de județ, nu am pierdut niciun funcționar public, odată cu plecarea contribuabililor mijlocii de la noi, toți s-au relocat... Mai bine spus s-a întărit Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița. Oricum, mai sunt funcționari care ies la pensie, iar dacă în perioada 2006-2007 eram undeva la 700 de salariați, acum am ajuns la 360 pe tot județul și se observă foarte repede când lipsește cineva.

Rep.: Bunurile sechestrate au început să se valorifice mai bine?

- Nu, nici acum nu se vând mai bine, pentru că aceste bunuri nu sunt încă vandabile. Noi le sechestrăm, dar le valorificăm mai greu. Nu pot să spun că avem un succes aici, dar e un pic mai bine. Vreau să vă spun că atunci când există această presiune psihologică asupra contribuabilului care nu își plătește obligațiile la bugetul de stat și colegii mei merg la identificarea bunurilor și la întocmirea procesului- verbal de sechestru, ei încep să devină buni platnici și să plătească, astfel încât să iasă de sub sechestru. Sunt și cazuri când ne solicită o eșalonare la plată și pun acele bunuri drept garanție. Deci sunt mai multe metode de a colecta venituri la bugetul de stat. Nu pot să spun că sechestrarea bunurilor este o rețetă bună... și la valorificare...

Rep.: Se mai fac „aprovizionări” la magazinul Fiscului?

- Da, dar nu de la noi. Mai mult de la organele de poliție, de la organele judiciare, mai răruțe, dar mai sunt.

Rep.: Sunteți adeptul reducerii în continuare a fiscalității sau considerați că ce s-a făcut până acum este suficient?

- Eu zic că anul acesta e bine să mergem pe impozitele stabilite încă de anul trecut, și vorbesc de impozitele de buget național, pentru că din punctul meu de vedere sunt OK. Și dacă se poate, încetîncet, să mai scădem câte un procent.