03.08.2022 00:15

Salariații se orientează spre Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor

Salariații se orientează spre Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor
Galerie foto

*,,Avem peste 25.000 de membrii la CAR Omenia Târgoviște,  unii pleacă, dar vin alții în locul lor’’ *,,La nivelul lunii mai 2022 aveam următoarea situație: retrași - 207 persoane, noi  înscriși - 702 persoane, dar ne-au decedat 405 membrii’’ (Elena Chițu, președintele CAR Omenia Târgoviște)

 

În condițiile în care împrumutul la bancă a devenit un sport extrem, din cauza ROBOR care a depășit pragul critic de 8% și sunt șanse mari să ajungă la 10 % până la sfârșitul anului 2022, salariații sunt tot mai atrași de Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor, unde dobânda  fixă și cât de cât rezonabilă le oferă o siguranță mult mai mare atunci când vor să apeleze la un împrumut pentru nevoi personale! Chiar dacă CAR-urile din toată țara se confruntă și ele cu o avalanșă de retrageri, numărul celor care vin să se înscrie este cu mult mai mare decât numărul celor care pleacă. Spre exemplu, în perioada ianuarie - mai 2022, la CAR Omenia Târgoviște s-au înscris 702 persoane și s-au retras 207 persoane. Problema semnalată de președintele CAR OMENIA Târgoviște, Elena Chițu este că în acest interval au murit și 405 membrii.

„Retragerea este la nivel de țară, nu numai în Dâmbovița. Eu fac parte din Comitetul Director al Federației, suntem 14 președinți de CAR, iar cu președintele federației 15, iar cu pandemia asta am făcut mai mult online ședințele sau prin corespondență. Noi ținem legătura și este o avananșă de retrageri la toate CAR –iurile din țară. Unii colegii nu le dau banii imediat, le dau peste 1-3 luni mergând pe considerentul că poate omul se răzgândește, ceea ce mie nu mi se pare corect. Noi nu am procedat așa, pentru că este banul omului și până la urmă dragoste cu sila nu se poate.  Avem peste 25.000 de membrii la CAR Omenia Târgoviște,  unii pleacă, dar vin alții în locul lor. Acum este liber să se înscrie toată lumea, și salariații dar avem o condiție, să aibă unitatea la care lucrează sau să existe un punct de lucru în județul Dâmbovița pentru că sunt foarte mulți care lucrează la București și știți cum este ,,caută acul în carul cu fân’’. Cum îl găsim noi la București , dacă nu  plătește? Sub aspectul acesta am luat măsuri de precauție, ca totuși  banii să ni se întoarcă. Deci dacă omul vine și solicită fondul noi îi dăm banii pe loc. Discutăm cu oamenii, iar dacă nu vor le dăm banii, fără niciun fel de problemă. La nivelul lunii mai 2022 aveam următoarea situație: retrași - 207 persoane, noi  înscriși - 702 persoane, dar ne-au decedat 405 membrii”, a declarat Elena Chițu, președintele CAR Omenia Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu