12.01.2021 00:10

Sala Sporturilor, o țintă a hoților

Sala Sporturilor, o țintă a hoților
Galerie foto

❚ În februarie 2016, infractorii au pătruns pe una din ușile laterale și au sustras aparatură electronică, unul dintre făptuitori apărând pe camerele de supraveghere ❚ Au revenit anul trecut și au dat atacul în sala de box. Au forțat ușa exterioară și au sustras echipament sportiv. Văzând că se poate, au furat până și cântarul pugiliștilor ❚ La ultima încercare au fost surprinși de antrenorul Gheorghe Stan. Disperat, l-a anunțat atât pe directorul Clubului Sportiv Târgoviște, Alexandru Badea, cât și pe directorul interimar al DJST Dâmbovița, Septimiu Burtescu ❚ „Eu nu am văzut nicio spargere pe camere. După o sesizare, am pus o cameră acolo”, a răspuns directorul interimar al DJST Dâmbovița ❚ Temperatura a scăzut în weekend spre 0°C în zona folosită ca sală de forță, unde apa s-a infiltrat printre aparate

 

COSTIN MIHAI


Sala Sporturilor din Târgoviște a devenit în ultimii ani o țintă preferată pentru hoți și nu am auzit ca ei să fie identificați. În februarie 2016 au pătruns pe una din ușile laterale și au sustras aparatură electronică, unul dintre făptuitori apărând pe camerele de supraveghere. Au revenit anul trecut și au dat atacul în sala de box. Au forțat ușa exterioară și au sustras echipament sportiv. Văzând că se poate, au furat până și cântarul pugiliștilor. La ultima încercare au fost surprinși de antrenorul Gheorghe Stan. Disperat, l-a anunțat atât pe directorul Clubului Sportiv Târgoviște, Alexandru Badea, cât și pe directorul interimar al DJST Dâmbovița, Septimiu Burtescu.

Poliția nu a fost anunțată!

Alex Badea confirmă cele reclamate de Gheorghe Stan, la fel și Cornel Cornea, antrenorul secției de lupte, care se pregătește în foaierul Sălii Polivalente. „Da, domnule, colegilor de la box le-au spart sala”, a transmis maestrul Cornea. „Este adevărat, sala a fost prădată. L-am informat pe domnul director Burtescu”, a comentat și directorul CS Târgoviște. „Ultima dată au forțat ușa și au vrut să intre peste mine în sală. Abia într-un târziu a fost montată o cameră de supraveghere în exterior. Am vrut să chemăm Poliția, dar nu ne-a lăsat domnul Burtescu”, a completat Gigel Stan, care ne-a arătat ușa forțată. În dreptul ei a fost sudată o țeavă, pentru a blocha intrarea. „Eu nu am văzut nicio spargere pe camere. După o sesizare, am pus o cameră acolo”, a răspuns directorul interimar al DJST Dâmbovița. Spargerea a existat, o confirmă mai multe persoane, și ar fi trebuit anunțată Poliția. Ideal ar fi ca, pe viitor, hoții să nu mai pătrundă în Polivalentă. Și așa chinuiți, sportivii mai rămân și fără echipament sau alte lucruri.

În sală e din ce în ce mai rău

Am scris că în Sala Sporturilor din Târgoviște sunt 10°C, motiv pentru care echipele de baschet și de volei au plecat de aici, iar luptătorii și boxerii își blesteamă zilele la antrenamente. Se poate și mai rău! Temperatura a scăzut în weekend spre 0°C în zona folosită ca sală de forță, unde apa s-a infiltrat printre aparate. Fotografiile au fost transmise de cei care se pregătesc în condiții siberiene, copii de mare talent, medaliați la Naționalele României de lupte și de box. E trist, tare trist! În condițiile în care Ministerul Tineretului și Sportului lasă de izbeliște și spre degradare Sala Polivalentă, devenită un punct de atracție pentru hoți, propunem ca ea să fie dată spre administrare autorităților locale!