08.02.2024 00:16

SAJ Dâmbovița vrea să-și mărească echipa de ambulanțieri

SAJ Dâmbovița vrea să-și mărească echipa de ambulanțieri
Galerie foto

*Cu un număr actual de 95 de ambulanțieri și 98 de asistenți medicali, Mihail Gheorghe a subliniat că echipa lor este subdimensionată pentru a răspunde tuturor cerințelor

 

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a făcut un apel la mărirea echipei de ambulanțieri în anul 2024, subliniind necesitatea urgentă de a completa posturile vacante pentru a asigura o intervenție eficientă și promptă în situații de urgență medicală.

Într-o declarație recentă, Mihail Gheorghe a vorbit despre deficitul de personal din cadrul serviciului, precizând că patru posturi de ambulanțieri sunt în prezent neocupate.

Pe lângă acestea, managerul SAJ Dâmbovița a adăugat că există și două poziții de asistenți medicali care necesită deblocare prin intermediul unui memorandum, iar demersurile pentru obținerea aprobării sunt deja în curs de desfășurare.

Cu un număr actual de 95 de ambulanțieri și 98 de asistenți medicali, Mihail Gheorghe a subliniat că echipa lor este subdimensionată pentru a răspunde tuturor cerințelor. În special, a evidențiat necesitatea de a completa și numărul de medici, unde există un deficit de șapte specialiști.

Avem patru posturi vacante de ambulanțieri. Zilele trecute a fost susținută proba scrisă. Mai avem două posturi de asistenți medicali, dar trebuie deblocate prin memorandum. Am început demersurile și sperăm să se aprobe deblocarea lor. Avem și un deficit de șapte medici, deci clar nu avem suficient personal. Sperăm să organizăm concursuri și pentru aceste poziții în curând. Este esențial să completăm echipa pentru a răspunde cerințelor de intervenție medicală în comunitate", a declarat Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil