12.01.2022 00:18

,,S-au stricat bilanțurile și bugetele... la toate societățile”

,,S-au stricat bilanțurile și bugetele... la toate societățile”
Galerie foto

*„Toți consumatorii industriali de gaze și energie electrică, absolut toți, au o problemă foarte mare” *„Avem dificultăți foarte mari, care se vor accentua pentru că fluctuează prețurile de la o zi la alta, de la o lună la alta. Este ceva de noaptea minții!”

 

Societățile mari consumatoare de energie electrică și gaze naturale din județul Dâmbovița trec prin momente dificile din cauza creșterii prețurilor la energie! Momentan, în industria județului, nu sunt semnale de închidere a capacităților de producție, dar firmele încep să resimtă din plin dificultățile generate de costurile exorbitante de la energie electrică și gaze, care au dat peste cap bilanțurile și bugetele societăților.   

,,De închidere nu știu, dar de dificultate da, este adevărat. Aș vorbi mai degrabă de o dificultate foarte mare... Toți consumatorii industriali de gaze și energie electrică, absolut toți și mă refer la Oțelinox, Erdemir, Cromsteel, Nimet, cei care folosesc foarte multă energie electrică și gaz au o problemă foarte mare. Am ajuns să facem economii la orice numai ca să putem să ne plătim facturile la ei. Deci avem dificultăți foarte mari, care se vor accentua pentru că fluctuează prețurile de la o zi la alta, de la o lună la alta. Este ceva de noaptea minții, am intrat într-o spirală din aceasta...

Eu îi înțeleg pe cei care fac electroliză unde folosesc curentul ca să scoată de exemplu aluminiul din alumină, cei care sunt consumatori extraordinari de mari au anunțat deja șomaj tehnic... și fac proteste... Este groaznic ce se întâmplă... Din ce am discutat... toată lumea este îngrijorată, suntem speriați pentru că nu ne-am așteptat la o astfel de creștere și trebuie să se mai plătească și salarii, dar și alte facturi. Avem o problemă foarte mare... cu ceea ce se întâmplă pe piața energiei electrice.

România putea să stea liniștită, să mai producă energie pe cărbune câțiva ani buni, dar ne-am grăbit repede să scoatem Mintia și toate termocentralele din funcțiune și acum cumpărăm energie de pe piața liberă. Acesta este prețul de pe piața liberă, am ajuns să cumpărăm energie de la alții... Probabil că prin PNRR –ul acesta se vor da subvenții la consumatorii casnici să-și facă independență energetică, să-și monteze ceva, pentru că altfel nu văd cum am putea să rezolvăm problema...

Deocamdată sunt dificultăți foarte mari, dar nu sunt semnale de închidere a activității... Momentan sunt probleme foarte mari, s-au stricat bilanțurile și bugetele... la toate societățile”, a declarat președintele Sindicatului ,,Valahia”  Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

 

 

 

Violeta Stanciu