26.11.2015 00:19

S-au încheiat conferințele pastoral-misionare de toamnă

S-au încheiat conferințele pastoral-misionare de toamnă
Galerie foto

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a prezidat lucrările Conferinței Pastoral-Misionare de Toamnă, cu tema „Anul comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”, pentru preoții din Protoieriile Pucioasa și Titu, ce s-a desfă- șurat la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat pilda de viață sfântă și râvnă teologică a Sf. Ioan Gură de Aur, una dintre cele mai mari personalități ale Bisericii creștine din toate timpurile, cunoscut ca cel mai mare orator creștin și exeget al Sfintei Scripturi. De asemenea, Înaltul Ierarh a evocat chipuri cunoscute de mari păstori de suflete de la noi din Eparhie și rolul lor în promovarea Ortodoxiei, a spiritualității și culturii noastre. La acest eveniment pastoral-misionar și educațional-cultural al Eparhiei noastre, au conferențiat: Pc. Constantin Rădulescu de la Parohia Vișinești, Protoieria Pucioasa, care a prezentat comunicarea cu titlul „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”, Pr. Valentin Rușanu, de la Parohia Călugăru, Protoieria Titu, cu lucrarea „Sfântul Ioan Gură De Aur-mare predicator creștin” și Pr. Leonte Sumedrea, Parohia Bâldana, Protoieria Titu, care a aprofundat tema „Mari păstori de suflete în eparhia noastră”.

Înaltpreasfinția Sa a concluzionat cu privire la tema anului omagial, subliniind importanța aprofundării activității pastoral-misionare a preoților, la parohii, dar și actualitatea pildei de sfințenie a marilor păstori de suflete ai Bisericii noastre străbune. Au avut loc apoi dezbateri pe marginea celor prezentate, precum și probleme administrative curente ale preoților de la parohii. Amintim că s-au desfășurat, în perioada recentă, astfel de conferințe și pentru preoții din protoieriile Târgoviște Nord, Târgoviște Sud și Găești.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei