08.07.2020 00:10

S-a renunțat prea ușor la Cristi Cherchez

S-a renunțat prea ușor la Cristi Cherchez
Galerie foto

❚ Cherchez nu e cel mai cuminte dintre fotbaliștii Chindiei, nici cel mai disciplinat și nici cel mai muncitor, însă el este liderul golurilor, liderul din vestiar, liderul ca notorietate ❚ Dacă s-a promovat din Liga a III-a, până în elită, au contat și cele 71 de goluri ale lui Cristi, marcate în partidele oficiale din 2015 și până în prezent ❚ Chindia a ajuns rușinea Ligii I, cu patru eșecuri legate, fără gol marcat. O asemenea contraperformanță e greu de găsit. Fără Cherchez, fără liderul local, formația târgovișteană și-a pierdut identitatea

 

COSTIN MIHAI

 


 

În acest articol nu voi folosi decât două nume, Cherchez și Chindia. Cu bune și cu rele, Cristi și-a pus eticheta pe ascensiunea echipei din Târgoviște și a fost dintotdeuna liderul ei de imagine. Cherchez nu e cel mai cuminte dintre fotbaliștii Chindiei, nici cel mai disciplinat și nici cel mai muncitor, însă el este liderul golurilor, liderul din vestiar, liderul ca notorietate. Și e localnic, crescut aici, cu inima și sufletul pulsând pentru locurile astea. Cherchez nu a trădat niciodată Chindia. Nici când a fost trimis la echipa a doua în 2013, pe când actualul președinte era doar delegat, nici când a fost momit cu bani mulți de Anamaria Prodan la Călărași și nici în alte situații. Dacă s-a promovat din Liga a III-a, până în elită, au contat și cele 71 de goluri ale lui Cristi, marcate în partidele oficiale din 2015 și până în prezent.

Chindia a ajuns rușinea Ligii 1!

Promovarea în Liga I nu a adus și apogeul, împlinirea liderului unei echipe frumoase și a unei generații cu mult talent, ci umilirea lui. Lovind în liderul Chindiei, în liderul localnicilor, fostul antrenor a plantat bomba în vestiar. Apoi, rând pe rând, băștinașii au fost scoși din echipă și înlocuiți cu niște străini de foarte slabă factură. O strategie de orgoliu, un amatorism halucinant, un faliment sportiv care se traduce acum printr-o iminentă retrogradare. Din mândria și simbolul orașului, Chindia a ajuns rușinea Ligii I, cu patru eșecuri legate, fără gol marcat. Trebuie căutat în statistica ierarhiilor play-out, însă o asemenea contraperformanță e greu de găsit. Fără Cherchez, fără liderul local, Chindia și-a pierdut identitatea. Cei care și-au bătut joc de el, de fapt, și-au bătut joc de cel mai prețios bun sportiv al târgovi ștenilor, al dâmbovițenilor de aici și de pretutindeni, de Chindia.