03.12.2021 00:10

S-a pierdut o echipă importantă

S-a pierdut o echipă importantă
Galerie foto

Poate cel mai important nume din fotbalul mic dâmbovițean al ultimilor ani, Gloria Cornești, a luat decizia de a se retrage din campionatul Ligii a 4-a. O mutare surprinzătoare, în condițiile în care echipa lui Nelu Radu era implicată în lupta pentru titlul de campioană județeană, la fel ca și în stagiunile precedente. Astfel, în urma aceste decizii, fotbalul mic dâmbovițean rămâne fără o echipă importantă, care avea un lot interesant, ce cuprindea jucători cu experiență.

Lupta pentru titlul de campioană județeană se va da acum între Roberto Ziduri și Străjerii Târgoviște, cea din urmă fiind avantajată de faptul că Gloria s-a retras din campionat înainte de finalul turului. Nelu Radu a fost nemulțumit de faptul că echipa lui a pierdut meciul cu Voința Crețu la „masa verde”, considerând că prin această măsură, Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița nu a respectat formația din Cornești. Președintele asociației, Ciprian Prisăcaru, a anunțat de multe ori că regulamentul va fi respectat, indiferent de numele jucătorului sau echipei implicate, iar cel mai clar exemplu a fost dat chiar în cazul Gloriei Cornești.

Deși ar fi putut continua să lupte pentru primul loc al clasamentului, patronul echipei din Cornești a decis mai întâi ca formația să nu se prezinte la meciul cu Viitorul Răzvad, iar apoi a retras-o din campionat. Reacțiile au fost diverse, unii cunoscători ai fotbalului dâmbovițean au considerat că această decizie a fost una corectă, în timp ce alții ar fi vrut să o vadă în continuare pe Gloria Cornești în Liga a 4-a. Chiar dacă nu mai avea forța din sezoanele trecute, echipa din Cornești era una dintre formațiile tari ale județului nostru, care a înregistrat de-a lungul timpului prezențe la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a.

Rămâne de văzut la ce cluburi vor merge jucătorii importanți pe care echipa din Cornești s-a bazat în stagiunea 2021-2022, pentru că cel mai probabil echipele care luptă pentru titlul județean vor încerca să îi convingă să se alăture proiectelor pe care le au. Pentru moment, fotbalul dâmbovițean rămâne fără o formație importantă, însă rămâne de văzut dacă iubirea lui Nelu Radu pentru fotbal îl va face să readucă la viață această echipă.

 

 

Cosmin Sava