07.01.2022 00:18

S-a dat startul atribuirii locurilor de parcare

S-a dat startul atribuirii locurilor de parcare
Galerie foto

*În total sunt peste 12.000 de locuri de parcare, care urmează să fie închiriate de cetățeni. Suma va fi una modică, de 136 de lei pe an, pentru cele nesupravegheate video și dublu pentru cele supravegheate video

*Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat recent într-o intervenție a sa că în locurile în care sunt foarte multe cereri și foarte puține locuri, va fi aplicat același sistem, adică parcările vor fi lăsate la liber

 

Ștefan Khalil


 

Încă din primele zile ale lunii ianuarie a început operațiunea de atribuire a locurilor de parcare din zona domiciliilor municipiului Târgoviște! În total sunt peste 12.000 de locuri de parcare, care urmează să fie închiriate de cetățeni. Suma va fi una modică, de 136 de lei pe an, pentru cele nesupravegheate video și dublu pentru cele supravegheate video.

Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat recent într-o intervenție a sa că în locurile în care sunt foarte multe cereri și foarte puține locuri, va fi aplicat același sistem, adică parcările vor fi lăsate la liber. Conducerea Primăriei a luat această decizie pentru a nu naște tensiuni între locatari. De asemenea, nici licitația nu ar fi o soluție, deoarece s-ar ajunge în situația de a avea loc de parcare cei care au și mai mulți bani.

Chiar și așa, în cele mai multe zone din municipiu vor fi atribuite locuri de parcare. Inițial va fi oferit un loc de parcare pe apartament. În această lună, târgoviștenii vor fi chemați să semneze contractele.

„Așa cum am anunțat și în toamnă, vor fi anumite zone în care nu vom atribui locurile de parcare! Vor fi gestionate în același sistem ca și până acum, deoarece sunt foarte multe cereri, comparativ cu numărul locurilor existente și nu vrem să generam tensiuni, nici să scoatem la licitație locurile de parcare. Am ajunge în situația în care cei care ar avea mai mulți bani ar avea și locuri de parcare. Noi am făcut centralizarea tuturor locurilor de parcare și sunt peste 12.000. În Cartierul Petru Cercel (Micro 12), în zona blocurilor 31, 29, este imposibil să alocăm locuri de parcare fără să generam niște inconveniențe. Vom face în așa fel încât să nu generăm tensiuni! Luna aceasta vor fi contactați cetățenii și se vor semna contractele. În cele mai multe zone din oraș vor fi atribuite locurile de parcare”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.