07.12.2023 00:10

Romică Ciobanu, cu ochii pe Chindia Târgoviște

Romică Ciobanu, cu ochii pe Chindia Târgoviște
Galerie foto

* În prezent, acesta deține un club de fotbal în Pucioasa, cu profil de juniori, însă a rămas cu ochii și pe activitatea echipelor dâmbovițene

 

Fost jucător important, dar și antrenor cu rezultate notabile la formații precum CSM Alexandria sau Petrolul Ploiești, Romulus Ciobanu a decis în urmă cu mai bine de doi ani să pună punct carierei de antrenor la nivel de seniori. În prezent, deține un club cu profil juvenil în Pucioasa, însă a rămas cu ochii și pe activitatea echipelor dâmbovițene, în special a singurei reprezentante de la nivelul ligii secunde, Chindia Târgoviște.

„Liniștea interioară nu mai există ca antrenor”

Ciobanu a argumentat decizia pe care a luat-o și a transmis că singurul lucru care l-ar face să revină în antrenorat ar fi un proiect sănătos, cu obiective importante.

„Chiar dacă dețin un club de fotbal pentru cei mici, acum doi ani și jumătate am decis să renunț la activitatea de antrenor la nivel de seniori. Argumentele care stau la baza acestei decizii țin de încărcătura foarte mare care este în acest moment la nivel de echipe de club. Tot timpul se doresc rezultate pozitive foarte repede, cu orice preț, iar acest lucru te face să trăiești la intensitate fiecare meci, liniștea interioară nu mai există. Sunt foarte mulți jucători care vin în etape la meciuri, nu văd în România o echipă care să aibă constant un nivel bun al jocului. Acest lucru este un argument care m-a făcut să spun că orice metode folosești, cred că jucătorii nu răspund la ce vrea antrenorul. Aș vrea să revin doar în anumite situații provocatoare, la o echipă cu stabilitate, cu un obiectiv bun”.

„A fost un meci cu miză”

Referitor la meciul Chindiei cu Chiajna, Ciobanu a fost de părere că lipsa de luciditate din finalul partidei a fost cauza pentru care trupa târgovișteană nu a reușit să câștige toate punctele puse în joc.

„A fost un meci cu mare încărcătură, un meci cu miză. În a doua repriză, Chindia a intrat mult mai decisă, mai ofensivă, dar în opinia mea era în regulă dacă apăreau mai devreme în teren jucători de creații și de viteză, mă refer la Șerban, la Golofca sau Prejmerean. Nu știu ce se întâmplă în vestiar, nu vreau să-mi dau mai mult cu părerea. Au fost reprize împărțite. Chiajna a fost mai prezentă în prima repriză, dar în a doua repriză Chindia a fost mai puternică. Sunt jucători cu valoare, oare de ce dispare concentrarea pe final de joc? Pe toată perioada jocului, Bălan a fost foarte bine marcat, nu a avut realizări, dar a reușit să marcheze pe final de joc. Pe Bogaciuc l-am văzut implicat, a avut acțiuni, a pasat către jucătorii de atac, dar, probabil, pe fondul oboselii, n-a mai fost lucid, a pierdut mingea și de acolo a apărut faza golului egalizator”.

 

 

Cosmin Sava