26.01.2022 00:20

România în calea crivățului siberian

România în calea crivățului siberian
Galerie foto

În 2006, guvernanții de atunci ai României, fericiți că fuseserăm primiți - nu că Washingtonul murea de dragul românilor, acum ne dăm seama că la mijloc a fost un criminal joc geopolitic - fericiți, deci, și ca să fiu corect, noi toți românii la fel am jubilat, ca și cum Dumnezeu ne-ar fi pus mâna pe creștet, au desființat armata țării, iar la revoluție Gărzile patriotice, în fond „Oastea cea mare” a țării, că de, fuseseră create de Nicolae Ceaușescu împotriva pericolului de invazie a Armatei Roșii, de asemenea au fost demobilizate.

Iar de rezerviști ce să mai aducem vorba, au îmbătrânit, unii au plecat la cele veșnice, așa că în fața unui iminent posibil atac al Armatei Roșii a lui Vladimir Putin, România este o pradă sigură. Și de aici vine teribila rușine națională, iată că sunt trimise pe meleagurile noastre trupe și armamente US Army și ale L’Armée française. Thank you! Merci beaucoup!

Și noi cu ce ne vom apăra, cu „armata de profesioniști” cu efectivul nici cât populația Târgoviștei? Acum se știe că una dintre direcțiile de atac ale Armatei lui Putin împotriva Kievului este dinspre Crimeea, și pe uscat și pe mare, ținta fiind Odessa, și de aici până la granița cu România nu mai este decât o aruncătură de bolovan. De rachetă supersonică nu mai zic!

Și în 2006, când am luat poziția de drepți, yes sir!, fiind integrați în dispozitivul NATO – cea mai mare alianță militară din istoria omenirii, nu-i așa? – guvernanții noștri, uitând de crivățul siberian, dar și de prieteșugul Budapestei cu Moscova, și de „frăția slavă” a Sofiei și Belgradului cu Mama Rusia, lipsă, deci, totală de viziune geopolitică și de prevenție națională militară, crezând cu o tâmpită naivitate că vor fi 100 de ani de „pace între popoare”, au hotărât „lăsarea la vatră” a Oștirii patriei.

Adică au desființat armata obligatorie, recrutarea. De fapt, hai să fim serioși, n-a fost vorba nicio clipă de naivitate, ci de înaltă trădare. Și teamă-mi este că tot românii vor plăti oalele sparte când crivățul siberian va bate. Și, iată, a început să bată!

George Coandă