01.12.2015 00:09

România

România
Galerie foto

COSTIN MIHAI


Mi-au plăcut dintotdeauna zilele de sărbătoare, chiar dacă m-au prins de cele mai multe ori prin redacții, prin studiouri sau pe stadioane. Iar de Ziua Națională a României trăiesc sentimente de emoție sinceră, fără să bravez și nici să impresionez în vreun fel. E ziua în care ne simțim mai patrioți decât în mod normal.

Duminică, la baschet, am văzut oameni care nu mai ascultau Imnul cu mâinile la spate, ci cu ele în dreptul inimii. Ieri am întâlnit în trafic mulți șoferi cu tricolorul arborat pe mașini. Sunt gesturi simple, sincere, ce vin ca un balsam peste rănile unei tranziții care nu se mai termină. Poate că și în sportul local ar trebui să existe un eveniment de amploare de 1 Decembrie. Un eveniment de suflet, care să adune lumea sportului la aceeași masă, ca într-o familie. Măcar pentru o zi, haideți să uităm de orgolii, de rivalități, de competiții și să petrecem curat, să sărbătorim!

Tare m-aș bucura să-i văd împreună pe cei de la fotbal, de la baschet, de la volei, de la sporturile individuale, de la disciplinele olimpice și neolimpice, pe toți cei care reprezintă sportul dâmbovițean. Îmi plac manifestările organizate de Ziua Națională a României și, chiar dacă nu voi fi prezent la Alba Iulia alături de colegul Mădălin Răducu, mă voi simți minunat și la Târgoviște, în redacția ziarului. E ziua noastră, a tuturor românilor! Să fim sănătoși, să fim uniți și să fim serioși!