26.07.2022 00:14

ROBOR a explodat, spre disperarea oamenilor!

ROBOR a explodat, spre disperarea oamenilor!
Galerie foto

*Banca Națională a României a cotat luni, 25 iulie 2022, indicele ROBOR la 7,51%, după ce vineri  acesta înregistra o valoare de 7,36% *Singura variantă rămasă pentru cei care au credite este să-și refinanțeze împrumururile!

 

Încă o veste proastă pentru dâmbovițenii cu rate la bănci! Indicele ROBOR în funcție de care se calculează rata dobânilor anuale la creditele în lei a explodat din nou și a înregistrat un record al ultimilor ani! Banca Națională a României a cotat luni, 25 iulie 2022, indicele ROBOR la 7,51%, după ce vineri  acesta înregistra o valoare de 7,36%.

Discutăm de o nouă lovitură pentru românii care dețin credite în lei pentru că aceștia vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și achita ratele, iar acest lucru se întâmplă acum când oamenii de-abia mai fac față scumpirilor. Specialiștii în domeniu susțin că dobânda efectivă plătită de oameni este undeva la 10%, cea mai mare din UE și una dintre cele mai mari din lume.

Singura variantă rămasă pentru cei care au credite este să-și refinanțeze împrumururile, adică să meargă la bancă și să negocieze o rată fixă, cu o dobândă fixă, pentru următorii 5 ani în așa fel încât să respire puțin în actualul context economic.

Violeta Stanciu