26.05.2022 00:09

Roberto Ziduri triumfă în Cupa României

Roberto Ziduri triumfă în Cupa României
Galerie foto

* Echipa lui Guști Voinea a trecut de AFC Brezoaele cu scorul de 1-0, grație reușitei lui Cristi Niță și a pus mâna în premieră pe acest trofeu

 

Marți după-amiază, stadionul „Tineretului” din Găești a găzduit finala fazei județene a Cupei României, ediția 2021-2022. Roberto Ziduri a trecut de AFC Brezoaele cu scorul de 1-0, grație reușitei lui Cristi Niță și a câștigat în premieră acest trofeu. Meciul a fost unul interesant pentru microbiștii dâmbovițeni, mulți au luat drumul stadionului din Găești, în timp ce alții au preferat să urmărească finala pe pagina oficială de Facebook a Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, acolo unde meciul a fost transmis în direct.

Guști Voinea: „Sunt puțin emoționat”

Echipa lui Augustin Voinea a cucerit primul trofeu al sezonului și este foarte aproape și de câștigarea campionatului județean. Antrenorul formației din Ziduri și-a felicitat jucătorii pentru victoria cu Brezoaele. „A fost foarte greu, nu mă așteptam. Am jucat sub nivelul nostru, dar chiar și în aceste condiții am dominat meciul și am câștigat meritat. Merită felicitați băieții din Brezoaele, o echipă bună, cred că s-au autodepășit. E normal să ne bucurăm, e o muncă a băieților de un an de zile, și este un trofeu care se adaugă în visterie. Nu știu câte echipe au șansa să joace finala cupei, să o câștige și să devină și campioni județeni. E o performanță frumoasă. Sunt la început de carieră, e prima finală de cupă, am câștigat-o și sper să am mai multe trofee. La barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, cei din Turnu Măgurele sunt favoriți, se pregătesc zilnic, au un buget foarte mare, antrenor foarte bun, un oraș întreg îi susține, dar avem șansa noastră și ne dorim să promovăm. Tot ce a ținut de organizare a fost la superlativ, cred că nu s-a întâmplat niciodată în istorie ca AJF să se ridice la acest nivel. Trofeul îl dedic băieților, ei mă suportă zi de zi, mai am și eu anumite ieșiri, pentru ei m-am bucurat. Îi dedic această cupă și patronului, mai rar oameni care să bage banii personali în acest fotbal tot mai sărac. Sunt puțin emoționat, îmi doream această cupă și mă bucur că am câștigat-o”.

Alex Enache: „Am ieșit cu fruntea sus” 

De partea cealaltă, Alexandru Enache, antrenorul-jucător de la Brezoaele, și-a felicitat jucătorii pentru dăruirea arătată, dar a recunoscut superioritatea echipei din Ziduri. „Am încercat să nu ne predăm ușor, s-au văzut ambiția și dăruirea băieților. Am ieșit cu fruntea sus din această finală. Băieții au venit să joace de plăcere, i-am recompensat cu ceva prime și am ajuns să facem o echipă frumoasă. Ne-a lipsit omul cu pasa decisivă. Am stat bine, ne-am apărat, dar Roberto Ziduri arată ca o echipă de primul loc. E păcat ca la Găești să nu există măcar o echipă de Liga a 5-a, ținând cont de baza pe care o au la dispoziție. Le mulțumim celor care ne-au urmărit și sper să le mai facem surprize plăcute. Mulțumesc familiei, soției, copilului și domnului primar, pentru că fără dânsul și fără Consiliul Local, nu existam ca echipă”.

 

 

 

Cosmin Sava