26.02.2018 00:25

Riști și câștigi pe Bega

Riști și câștigi pe Bega
Galerie foto

* ASU Poli avea 1-0 la pauză și se apropia la 3 puncte de Chindia, în mare pericol să piardă locul 3. Cât despre o promovare directă...

* Chindia putea primi lovitura de grație în minutul 51, însă bara i-a fost prietenă, la șutul lui Sorescu. Primul semn că nu e totul pierdut, urmat de eliminarea lui Poparadu (55)

* Golul lui Licu a stricat mecanismul tactic al timișorenilor, care au forțat pe final, cu pieptul înainte, numai că și-au lăsat spatele descoperit

* Cristi Cherchez a speculat ca un vulpoi șiret și a semnat reușita unei victorii imense, în care „lăncierii” au crezut până la capăt

* Visul cel mare al promovării prinde contur, după un exil de 20 de ani în ligile mici de nivel divizionar

COSTIN MIHAI


 

E trecut de minutul 80 și Chindia dezamăgește la Timișoara, unde are avantaj numeric, în schimb e condusă pe tabelă. Popescu s-a aruncat neglijent în fața lui Sorescu și Marius Omuț a indicat punctul cu var. Predescu (21) a bătut cu teamă penalty-ul, mingea a lovit bara din dreapta și a ricoșat în plasa interioară din stânga lui Iustin. Chindia a încercat să revină în joc, însă șutul lui Rogoveanu (29) a lovit transversala, iar cel expediat de Cherchez (37), din unghi, a fost blocat de Dur-Bozoancă. ASU Poli avea 1-0 la pauză și se apropia la 3 puncte de formația târgovișteană, în mare pericol să piardă locul 3. Cât despre o promovare directă...

Licu a marcat la debutul pentru Chindia

Chindia putea primi lovitura de grație în minutul 51, însă bara i-a fost acum prietenă, la șutul lui Sorescu. Primul semn că nu e totul pierdut, urmat de eliminarea lui Poparadu (55), care s-a lansat ,,sanie” spre glezna lui Crinel Stoica. Un ajutor care nu s-a făcut simțit imediat, provocându-l pe Nicu Croitoru să aducă forțe proaspete în plan ofensiv, pe Licu și Neguț, actori în golul egalării. Șutul lui ,,Tabarcea” a fost deviat până la Rafael (83), care a trimis cu sânge rece la colțul lung. Gol la debut pentru puștiul adus de la Tg. Mureș, care consemna o remiză ce nu avantanja pe nimeni.

Cherchez, golgheter pur sânge

Golul lui Licu a stricat mecanismul tactic al timișorenilor, care au forțat pe final, cu pieptul înainte, numai că și-au lăsat spatele descoperit. O greșeală fatală în fața celui mai bun atac din Liga a II-a și a unui adversar cu multe soluții la finalizare. Cristi Neguț a centrat la firul... nisipiului, iar Cherchez (89) a speculat ca un vulpoi șiret, semnând reușita unei victorii imense, în care „lăncierii” au crezut până la capăt. E trecut de minutul 90 și Chindia iese câștigătoare dintr-un meci ce părea compromis. Iar visul cel mare al promovării prinde contur, după un exil de peste 20 de ani în ligile mici de nivel divizionar.

Caseta tehnică

Stadion ,,Știința” Timișoara: Spectatori: 800. Au marcat: Predescu (21-pen) / Licu (83), Cherchez (89). Au arbitrat: Marius Omuț (Satu Mare) 7 – Marius Badea (Rm. Vâlcea) 7, Adrian Mărginean (Aiud). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observartori FRF: Cornel Corocan (Reșița), Radu Bitea (Oradea). Cartonaș roșu: Poparadu (55).

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Bilia, Taub – Krausz, Ignea, Poparadu – Sorescu, Lusamba (76 Plămadă), Predescu (70 Schieb). Antrenor: Florin Andone.

Chindia: Popescu – Ciobotariu, Acasandrei (65 Neguț), Vătavu, Martac – Jurj (65 Licu), Rogoveanu, L. Mihai, Stoica – Cherchez, Florea (90+2 Morariu). Antrenor: Nicu Croitoru.