15.11.2023 00:15

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiști în ultimele 24 de ore

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiști în ultimele 24 de ore
Galerie foto

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 6 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 14 filtre pe raza întregului județ. În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate 275 de persoane, controlate 185 de autovehicule și testați 94 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive. Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.660 de lei.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 129, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Alte 25 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea, polițiștii au reținut 13 permise de conducere (unul pentru depășirea regimului legal de viteză și unul pentru consumul de alcool) și au retras 5 certificate de înmatriculare.

 

Dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințare

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au oprit pentru control, pe strada Pictor Ion Crăciun din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din municipiu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru a fi condus de o tânără de 19 ani, din Târgoviște.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

 

Mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pus în aplicare de polițiști

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis pe numele unui bărbat  de 47 de ani, din Șotânga. Cel în cauză a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Mărgineni.