04.04.2024 00:10

Rezultat bun, joc modest

Rezultat bun, joc modest
Galerie foto

Chindia Târgoviște a început play-out-ul cu o victorie împotriva celor de la CS Tunari, 3-2 la Buftea, acolo unde își dispută meciurile considerate a fi pe teren propriu echipa pregătită de Dan Alexa. Rezultatul este unul bun pentru formația târgovișteană, care oricum nu simțea presiunea retrogradării, singurul obiectiv al Chindiei în această parte a sezonului fiind să câștige toate punctele puse în joc.

De partea cealaltă, echipa din Tunari avea mare nevoie de puncte, fiind implicată în lupta pentru evitarea retrogradării. Trupa pregătită de Diego Longo a jucat în nota obișnuită, modest, fiind pusă de multe ori în dificultate, de către o echipă care se află cu un picior în Liga a 3-a. Deși lucrează de câteva luni bune cu acest nucleu de jucători, Longo nu a reușit să își pună amprenta pe jocul formației pe care o pregătește, iar Chindia nu arată mare lucru, indiferent că adversarul este unul de valoare sau unul mai slab cotat.

Rezultatul este cel mai important. în mod normal, dar Chindia se află într-un moment în care trebuie să pregătească următorul sezon, unul în care să atace promovarea în prima ligă. Formația târgovișteană a suferit mult în această stagiune, o face și în continuare, cel puțin din punct de vedere sportiv, iar Longo nu pare persoana potrivită pentru a ridica nivelul echipei de lângă Turnul Chindiei.

Am fost unul dintre oamenii care au cerut răbdare în privința antrenorului italian, însă am ajuns la concluzia că acesta nu poate ajuta Chindia mai mult decât a făcut-o până în acest moment. Italianul are un contract, acesta trebuie respectat, însă echipa ar putea avea de suferit, dacă lucrurile vor arăta la fel și în perioada următoare. Cu siguranță, este vorba și de valoarea jucătorilor, pentru că sunt multe posturi cu probleme.

În mod clar, sunt de părere că formația târgovișteană ar putea arăta mai mult decât în acest moment. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, poate Chindia va câștiga toate meciurile din play-out, iar Longo își va securiza poziția, însă îmi este greu să cred că acest lucru se va întâmpla, ținând cont de modul în care se exprimă echipa târgovișteană.

 

 

Cosmin Sava