12.08.2022 00:13

Revin multe echipe de tradiție

Revin multe echipe de tradiție
Galerie foto

Dispărute în ultima perioadă din fotbalul județean, multe cluburi dâmbovițene cu tradiție au revenit în fenomen. Rând pe rând, Metalul Colonie Mija, Viitorul IL Caragiale, Voința Buciumeni, Sportul Runcu, Voința Bezdead, Gloria Iedera, Viitorul Aninoasa, FC Dragomirești, Unirea Lucieni, Avântul Produlești, Săgeata Cătunu, Juventus Crovu, FC Lungulețu sau Viitorul Șelaru s-au înscris în competițiile județene, cărora li s-a alăturat și trei echipe de oraș, Cetatea Târgoviște 1396, Valahii Târgoviște 1456 și FC Găești.

În sfârșit, sportul rege își reia activitatea în „orașul frigiderelor”, un gol care se simțea atât în comunitate, cât și în fenomenul fotbalistic dâmbovițean. Practic, la nivel de orașe, doar pe stadionul din Răcari nu se mai joacă fotbal, însă acolo există totuși o echipă la Liga a 4-a, la Colacu, o localitate componentă. Chiar dacă la nivelul celor trei ligi județene sunt active 87 de echipe de seniori, sunt și multe comune fără echipe de fotbal.

Le numesc aici pe Bărbălețu, Bilciurești, Brănești, Butimanu, Cândești, Conțești, Crângurile, Glodeni, Gura Foii, Hulubești, Ludești, Moțăieni, Niculești, Perșinari, Pietrari, Pucheni, Râu Alb, Slobozia Moară, Șotânga, Valea Mare, Văleni-Dâmbovița, Vârfuri, Vișinești, Vulcana-Băi și Vulcana-Pandele.

Unele cu tradiție pe sportul rege, altele mai puțin interesate de acest fenomen, selecția s-a făcut natural. Un caz special îl reprezintă Crevedia, cu echipe care au ales să evolueze în județul Ilfov, de unde au fost însă îndepărtate. Ideal ar fi ca, în fiecare comună din Dâmbovița să există activitate sportivă. Și nu doar fotbal, orice formă organizată de a face mișcare.

 

 

 

Costin Mihai