20.10.2014 00:06

Revenire după un start poticnit

Revenire după un start poticnit
Galerie foto

❚ Echipa lui Dan Fleșeriu a întâlnit un adversar extrem de accesibil, astfel că problema victoriei s-a rezumat doar la câte puncte diferență urma să fie obținută ❚ În baschet, cu precădere cel românesc, o minune nu poate ține decât un sfert ❚ Așa se face că în actul secund Municipalul a primit doar șapte puncte, marcând în tot acest timp 26 ❚ După ce și-a adjudecat și sfertul trei la o diferență confortabilă (28-12), la CSM nu se mai punea decât problema “sutei” de puncte

MÃDÃLIN RÃDUCU


CSM Târgoviște revenea în fața propriilor spectatori după o victorie de moral și importantă în economia clasamentului, obținută în deplasare la Alba Iulia, scor 84-61. Echipa lui Dan Fleșeriu întâlnea un adversar extrem de accesibil, astfel că problema victoriei se rezuma doar la câte puncte diferență urma să fie obținută.

 

Givens a dat recital. Din nou

Însă, în ciuda tuturor așteptărilor, debutul de meci nu a arătat deloc conform cu calculele inițiale ale hârtiei. Orosz a inițiat multe acțiuni, fructificate în plan ofensiv de ardelence. Coroborat cu ineficiența din fața panoului advers al gazdelor, scorul a rămas strâns multe minute, astfel că după primul sfert târgoviștencele erau conduse cu 18-16.

 

Însă, în baschet, cu precădere cel românesc, o minune nu poate ține decât un sfert. Asta, pentru că pe cât de bine au interpretat primul act, pe atât de prost au jucat sătmărencele în cel de-al doilea. E drept, s-a trezit și Givens, care traversează o formă de zile mari.

 

Ajutată de pivoți, americanca a repus pe picioare și coordonate potrivite jocul ofensiv. Așa se face că în sfertul secund Municipalul a primit doar șapte puncte, marcând în tot acest timp 26. De aici și diferența de 17 puncte înregistrată la pauza mare.

 

Aproape de “sută”

Cu o apărare mai atentă și exactă, târgoviștencele au continuat jocul bun și în partea a doua a disputei. De altfel, în această perioadă, nu a fost decât o singură echipă pe parchet, dovadă fiind procentajele mereu în îmbunătățire din dreptul fetelor lui Fleșeriu. După ce și-a adjudecat și sfertul trei la o diferență confortabilă (28-12), la CSM nu se mai punea decât problema “sutei” de puncte.

 

În cele din urmă, aceasta nu a mai fost atinsă, însă merită menționată evoluția americancei Chrissy Givens, 31 de puncte, cu un procentaj de 87% la aruncările de două. S-a mai remarcat și Monique Coker, 20 de puncte. Interesant este că la ardelence nu au fost decât cinci marcatoare. La final, CSM Târgoviște a învins Satu Mare cu 94-46.

 

Caseta statistică

Sala: “Sporturilor”; Spectatori: 500; Aribtri: Dragoș Nicolae, Valentin Negrea; Comisar FR Baschet: Gheorghiță Mădîrjac

 

Târgoviște: Porchia Green 5 (1x3), Selena Kirberg 2, Claudia Ușurelu, Raluca Alecu 1, Andreea Huțanu 6, Elena Dincă 5 (1x3), Monique Coker 20 (1x3), Ancuța Stoenescu 5 (1x3), Jasmine Watson, Chadijah Whittington 9, Porsche Poole 10 (2x3), Chrissy Givens 31; Antrenor: Dan Fleșeriu

Satu Mare: Ashley Adams 4, Andreea Orosz 13 (1x3), Bianca Voica, Renata Szmutku, Flavia Ferenczi, Luminița Manta 2, Bianca Kiss, Marija Radovic, Eniko Laza 13, Toccara Renee 14; Antrenor: Adrian Pricop