05.10.2017 00:16

Revendicările dascălilor, pe masa guvernului

Revendicările dascălilor,  pe masa guvernului
Galerie foto

* Delegația protestatarilor a fost primită de prefectul județului, Antonel Jîjîie, care a precizat că doleanțele cadrelor didactice vor ajunge la București  * „Nemulțumirea cea mai mare a celor din învățământul dâmbovițean, o reprezintă faptul că guvernul nu a cuprins în Legea bugetului de stat, pentru anul 2017, sumele necesare pentru plata sentințelor judecătorești restante de doi ani, ultimele două tranșe”, ne-a declarat Emil Poamă, liderul SLÎ Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU


Reprezentanții sindicaliștilor din învățământul dâmbovițean care au pichetat sediul Instituției Prefectului din Târgoviște luni, 2 octombrie, s-au întâlnit cu prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie. Potrivit liderului Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă discuțiile au fost axate pe nemulțumirile salariaților din educație referitoare la salarii și la o serie de promisiuni pe care reprezentanții Executivului le-au făcut, în cursul rundelor de negocieri, dar rămase neonorate. „Deși au fost promisiuni nenumărate, până acum pentru învățământ nu s-a acordat nimic, iar realitatea și celelalte spun că nici nu se va primi mai nimic. Concret angajații din învățământ vor pierde, în medie, 3% din venitul brut, iar procentul acesta poate fi mai mare dacă profesorii au mai multe sporuri”, a susținut liderul sindical, prof. Emil Poamă. Acesta a spus că delegația care a fost primită la prefectul județului a primit asigurări că lista de revendicări va ajunge la Guvern, la Ministerul Educației Naționale și la Ministerul Muncii.

„Nemulțumirea cea mai mare a celor din învățământul dâmbovițean, ca și a celor din țară, o reprezintă faptul că Guvernul nu a cuprins în Legea bugetului de stat pentru anul 2017 sumele necesare pentru plata sentințelor judecătorești restante de doi ani, ultimele două tranșe pe Legea 330 și, deși promisiunea era pentru luna iulie a.c. nici măcar la rectificarea de buget nu a fost realizată”, a mai spus prof. Emil Poamă, cu precizarea că revendicările sindicaliștilor mai vizează anularea transferului taxelor de la angajator la angajat, faptul că nu s-au acordat voucherele de vacanță și nici norma de hrană. Sindicaliștii au amânat protestele anunțate până în luna noiembrie, aceasta pentru a lăsa răgaz Guvernului să rezolve promisiunie prin rectificarea de buget ce va avea loc. „Dacă acest lucru nu se va întâmpla, protestele vor fi reluate”, a conchis liderul de sindicat.