11.11.2022 00:15

Retragerea licenței pentru trei centre de vârstnici

Retragerea licenței pentru trei centre de vârstnici
Galerie foto

De la începutul acestui an, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dâmbovița a făcut mai multe verificări în teren pentru a asigura calitatea serviciilor sociale oferite de centrele rezidențiale. Directorul executiv al AJPIS Dâmbovița, Bogdan Adrian Iancu, a transmis în cadrul unei intervenții ale sale că au fost efectuate inspecții la 71 de servicii sociale. Dintre acestea, 10 au fost evaluate pentru obținerea licențelor de funcționare, 30 de servicii sociale au fost inspectate pentru verificarea modului în care sunt respectate standardele de calitate, iar 31 de servicii au fost evaluate pentru reacreditare.

Se pare că trei dintre cele evaluate pentru reacreditare nu au trecut testul. Este vorba despre Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice de la Răcari, Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Uliești și Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Suflet pentru oameni”, din Târgoviște. Bogdan Adrian Iancu a transmis că centrele respective nu îndeplinesc toate condițiile pentru oferirea unor servicii sociale de calitate.

„Din cele 71 de servicii sociale, pentru trei servicii sociale, AJPIS, în urma analizării și aplicării punctajelor din standarde minime de calitate, am propus retragerea licenței de funcționare. Aici mă refer la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Răcari, Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Uliești, precum și Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice «Suflet pentru oameni» din Târgoviște. În urma acestor activități de verificare a serviciilor sociale, au fost dispuse un număr total de 210 măsuri, unele îndeplinite, unele în curs de implementare și îndeplinire. Cele trei centre nu îndeplinesc toate condițiile de oferire a serviciilor sociale”, a transmis Bogdan Adrian Iancu, directorul executiv AJPIS Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil