25.05.2016 00:20

Restituirea terenurilor, piatră de moară de gâtul primăriilor

Restituirea terenurilor, piatră de moară de gâtul primăriilor
Galerie foto

❚ Un deficit de 160 de hectare de teren se înregistrează la Târgoviște, unde există și multe cereri nesoluționate ❚ Potrivit prefectului, Antonel Jîjîie, se așteaptă intervenția Guvernului pentru schimbarea statutului unei importante suprafețe de teren, surplus identificat la Unitatea Militară de la Teiș ❚ O altă situație semnalată de prefectul județului se înregistrează la Ulmi, unde primăria este în litigiu de hotar cu localitățile vecine și tot procesul de restituire a înțepenit

VIOLETA STANCIU

 


 

Deficit de 160 hectare de teren la Primăria Târgoviște! Prefectul județului Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie, a declarat că această suprafață de teren trebuie să facă obiectul procesului de restituire, mai ales că în acest sens există cereri nesoluționate, oameni reconstituiți cu drepturi de proprietate care așteaptă să primească ceva la schimb. „Salvarea” pare să vină totuși de la Unitatea Militară de la Teiș, care dispune de un surplus de teren, dar se așteaptă intervenția Guvernului pentru schimbarea statutului acestei suprafețe.

„La municipiul Târgoviște cred că am atacat 7-8 hotărâri de consiliu local, am și câștigat din ele. Noi am dat o circulară în teritoriu prin care am cerut să nu se înstrăineze, să nu se vândă, să nu se concesioneze din teren până nu finalizăm procesul de restituire. Primăria Târgoviște are un deficit de 160 de hectare de teren, cereri nesoluționate, oameni reconstituiți cu drepturi care așteaptă să primească ceva. La ultima ședință de fond funciar am căzut de acord să solicităm Guvernului să schimbe regimul juridic al terenurilor din curtea Unității Militare de la Teiș, astfel încât 160 ha să treacă din domeniul public în domeniul privat și să fie sursă de restituire. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla... Însă, ca să se întâmple lucrurile astea, noi trebuie să finalizăm inventarierea terenurilor. Or, noi mai avem comuna Ulmi care, momentan, ne ține în loc pentru că ei sunt în litigiu pe hotar cu localitățile învecinate. După ce se finalizează problema de la Ulmi, vom merge cu propuneri în sensul acesta”, a punctat prefectul județului Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie.