02.10.2014 00:19

Restauratori dâmbovițeni, medaliați la Salonul Național de la Craiova

Restauratori dâmbovițeni, medaliați la Salonul Național de la Craiova
Galerie foto

❚ La Gala premiilor restaurării românești, reprezentanții Complexului Curtea Domnească, dr. Daniela Iamandi, Cristina Poșchină și Andrei Scărlătescu, au obținut Diploma de excelență pentru lucrarea „Ladă de zestre 1852”

PETRE DRĂGUȚOIU


Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște a participat la Salonul Național de restaurare, desfășurat în perioada 23-25 septembrie, la Muzeul Olteniei din Craiova. Complexul târgoviștean a prezentat piese din colecția de mobilier etnografic și ceramică (perioada medievală, secolele XV-XVII).

La Gala premiilor restaurării românești, reprezentanții Complexului Curtea Domnească, dr. Daniela Iamandi, Cristina Poșchină și Andrei Scărlătescu, au obținut Diploma de excelență pentru lucrarea „Ladă de zestre 1852”. În Salon au fost prezentate 100 de piese ale unui număr de 50 de restauratori, care au fost jurizate pe categoriile: ceramică, pictură, carte veche, lemn, metal, textile.

La Salonul Național de restaurare de la Craiova au participat specialiști de la instituții muzeale cu tradiție, din care amintim: București, Cluj- Napoca, Iași, Sibiu, Alba Iulia, Deva, Galați, Constanța, Zalău, Tulcea, Golești.