14.06.2019 00:20

Renovarea stadionului "Eugen Popescu", mărul discordiei

Renovarea stadionului
Galerie foto

*Președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, a acuzat Primăria că nu a investit suficient în infrastructura sportivă și a făcut o paralelă politică între suporterii echipelor de Liga I și... cozile votanților din diaspora

*Primarul Daniel Cristian Stan a reacționat rapid, cu documente, demontând acuzațiile liderului liberal și susținând că PNL, de fapt, nu a votat bugetul Târgoviștei, care prevedea inclusiv fondurile pentru... renovarea stadionului!

 

Ștefan Khalil


 

Un nou conflict „politic” s-a iscat între organizația municipală PNL și Primăria Târgoviște! Totul a pornit de la conferința de presă susținută de președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, în fața stadionului „Eugen Popescu”. Acesta a declarat că s-a început o campanie de strângere a semnăturilor pentru un stadion nou în municipiul Târgoviște. „Cu câțiva ani în urmă, s-a demarat un proces amplu de strângere de semnături pentru Complexul Turistic și de Natație, un proiect liberal care a avut ca finalitate o reușită și un simbol al orașului nostru. Pornim astăzi o campanie similară de strângere de semnături prin care spunem «Târgoviște are nevoie de un stadion nou, Chindia are nevoie de un stadion nou» și asta pentru că echipa noastră de fotbal a reușit o performanță minunată cu resurse financiare limitate. Dacă echipele de volei și de baschet își desfășoară meciurile într-o sală polivalentă de mult depășită, echipa de fotbal a ajuns în situația de a-și desfășura meciurile pentru perioada următoare, se prea poate de un an de zile, în deplasare, ceea ce bineînțeles va fi un impediment pentru valorificarea rezultatelor de către echipa noastră. Trei ani de zile, Primăria Târgoviște a dat ca și target promovarea echipei noastre de fotbal. Trei ani de zile au investit bani din bugetul local în această echipă de fotbal. În trei ani de zile nu s-au gândit și nu au făcut nimic pentru a avea cu adevărat o bază sportivă atunci când echipa ajunge în Liga 1”, a acuzat președintele PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu. Acesta a mai completat că s-a ajuns în situația de a se lua din bugetul local 1,6 milioane de euro și de a se investi în stadionul „Eugen Popescu”, spunând faptul că în zona respectivă nu sunt suficiente locuri de parcare, baza de antrenament nu se ridică la standardele Ligii 1, suprafața de joc și nocturna nu vor fi moderne cu adevărat, iar locurile pentru spectatori nu vor fi suficiente. „Ce vom face în momentul în care vom juca cu echipe mari, cum ar fi Steaua București, Dinamo sau alte echipe îndrăgite? Unde vor intra 10-12.000 de suporteri? Vor rămâne dinafară la fel ca votanții noștri în diasporă pe 26 mai. Noi vrem să ajutăm Primăria Târgoviște și Consiliul Județean, dar în același timp le și obligăm să ia atitudine și să meargă la Ministerul de resort astfel încât să obțină bani. Au guvern PSD, au ministerul lor, ar trebui fără probleme să obțină bani, așa cum alții au obținut în Alexandria sau în Turnu Severin”, a mai declarat Aurelian Cotinescu.

 

Reacția primarului Târgoviștei: ,,Când neobrăzarea bate rațiunea’’

Primarul Daniel Cristian Stan a taxat dur conducerea PNL Târgoviște, acuzându-i pe liberali că nici măcar nu au votat bugetul municipiului pe anul 2019, în care era implicat și bugetul Chindiei Târgoviște. ,,Înțeleg că PNL vrea să facă astăzi o conferință de presă undeva la stadion (sau ceva de genul). Eu mă bucur. Cred că acolo vor să-și ceară scuze târgoviștenilor pentru două porcării pe care le-au făcut: - n-au votat bugetul municipiului pe anul 2019 și, implicit, bugetul Chindiei Târgoviște (au avut alte «priorități»); - n-au votat proiectul de hotărâre prin care Municipiul Târgoviște a demarat procedura pentru obținerea finanțării necesare reabilitării stadionului, respectiv contractarea unui împrumut. Cred (sper) că despre asta va fi vorba în conferință. Altminteri, e ușor să faci opoziție cu limonada în gură, fără să te intereseze de nimic concret, fără să știi să citești un buget de venituri și cheltuieli, fără să știi să întocmești o propunere de proiect. Dar, măcar, poți ascunde asta fiind mai retras. Când vii și te afișezi ca cei din PNL, riști să-ți vadă tot orașul «știința» de carte. Orașul ăsta merită altceva decât episoade din astea de teatru politic în care ba echipa de fotbal, ba asfaltările de străzi, ba investițiile din școli și grădinițe sunt murdărite de unii și alții în goana lor isterică după voturi. În loc de concluzie: Lucrările la stadion vor începe cel târziu in luna iulie”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan pe o rețea de socializare, prezentând și documente în susținerea celor declarate.