05.04.2023 00:19

Reînnoire feroviară la Ghergani, Titu și Găești

*Vor fi efectuate lucrări finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe intervalul CF CHITILA - GOLEȘTI

 

Ionuț Săvoiu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor a anunțat recent că infrastructura feroviara va fi mult îmbunătățită și în județul Dâmbovița prin lucrări de ,,reînnoire’’ finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe intervalul CF CHITILA - GOLEȘTI (prin stațiile mai importante Ghergani, Titu, Găesti) pe o lungime totală de 196,7 km CF. Acestea  vor fi executate în cadrul a 2 loturi licitate de Sucursala Regională CF București, cu o valoare totală estimată de 663,6 milioane lei și care în prezent se află în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.

Potrivit secretarului de stat, Ionuț Săvoiu lucrările de ,,reînnoire’’ constau în înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, respectiv: șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale; cupoane de tranziție, traverse normale si speciale din lemn (pentru aparate de cale si poduri); contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri; traverse de beton complet echipate; dale elastice pentru treceri la nivel; material mărunt, piatră spartă; realizarea căii fără joante.

,,Merită, în acest context, menționat că deja zilele trecute, CFR SA prin Sucursala Regională CF Craiova a semnat primul contract similar de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanțat din PNRR. Contractul are o valoare de 82,13 milioane lei (fără TVA) și vizează reînnoirea a 21 de km de cale ferată între stațiile Călinești - Golești – Pitești de pe linia CF BUCUREȘTI - PITEȘTI, primul din cele trei contracte pentru lucrări de REÎNNOIRE finanțate prin PNRR.

În cadrul contractului, antreprenorul va executa lucrări de REÎNNOIRE pe intervalul Călinești-Golești între km 95 și km 107,57, inclusiv pe liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

 

 

Violeta Stanciu