11.01.2022 00:12

Regresul unei echipe performante

Regresul unei echipe performante
Galerie foto

Unică la nivel național, poate și continental sau mondial, situația echipei de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște pare să nu-și găsească rezolvare. La aproape un deceniu după plecarea antrenorului grec George Dikeoulakos, echipa târgovișteană se menține sub interdicția transferurilor, astfel că suferă tot mai mult la nivelul rezultatelor.

Dacă, inițial, a ieșit din lupta pentru trofee, iar mai apoi chiar din primele patru, CSM Târgoviște agonizează acum în partea inferioară a Ligii Profesioniste de Baschet. Pentru moment, ocupă locul 8 din 13 competitoare, asta grație ultimului succes, cu Olimpia Brașov, reușit la un punct diferență. Pentru moment, întrucât e posibil ca formația târgovișteană să mai cedeze poziții, ținând cont de blocajul existent în dreptul transferurilor.

Din regina baschetului fenimin românesc, CSM Târgoviște a ajuns o echipă de pluton, care nu mai sperie pe nimeni și care câștigă greu, tot mai greu câte un meci. Până la urmă, nu e vreo tragedie, e doar o analiză sumară a regresului celei mai performante echipe din sportul dâmbovițean. Din păcate, jucătoarele părăsesc una câte una gruparea târgovișteană, care nu prea mai are ce să pună la loc.

În disperare de cauză, se apelează la sportive foarte, foarte tinere, unele talentate, însă insuficient pregătite pentru baschetul de primă ligă. Ce va fi de la vară, e greu de prognosticat. Până atunci, șansele ca CSM Târgoviște să rămână, cel puțin, în Top 8 sunt destul de mici.

 

 

Costin Mihai