09.01.2015 00:14

"Regionalizarea fiscului a fost o măsură bună"


Galerie foto

❚ Ec. Emilian Rusu susține că activitatea este mult mai eficientă fiindcă „una este să discuți cu 48 de directori, alta cu 7-8” ❚ Din 2013, fiscul dâmbovițean nu mai este subordonat Bucureștiului, ci Ploieștiului ❚ În ceea ce privește personalul: inițial 97 de angajați dâmbovițeni au fost disponibilizați, 55 au revenit ulterior în sistem, iar alții, prin redistribuire, au mers în București și în alte județe

VIOLETA STANCIU


În cazul fiscului dâmbovițean, restructurarea a mers mână în mână cu regionalizarea, ambele fiind realizate și finalizate în anul 2013. Astfel, Direcția Generală a Finanțelor Publice Dâmbovița a devenit Administrația Financiară Dâmbovița, iar subordonarea directă nu mai este la București, ci la Ploiești.

În ceea ce privește restructurarea de personal, aici lucrurile au revenit cât de cât la normal.

„Am avut inițial 97 de preavize (în august 2013), cu 55 de reveniri în sistem datorită reorganizării. Însă, ușor-ușor, au mai revenit în sistem, pentru că unii, prin redistribuire, au mers în București și în alte județe. Astfel au reușit să ajungă înapoi în fiscul dâmbovițean. Este adevărat că mai avem nevoie de 1-2 oameni la anumite servicii, birouri, compartimente. Ar fi necesar pentru că ies mulți pe cale naturală din sistem. Funcționează foarte bine și relația cu directorul general de la Ploiești. Acesta preia toate problemele pe regiunea respectivă și merge și le discută cu președintele ANAF. Acest lucru este mult mai eficient, pentru că una este să discuți cu 48 de directori (județe și sectoare) și alta e cu 7-9 directori generali. A fost o măsură bună regionalizarea fiscului”, a punctat ec. Emilian Rusu, directorul Administrației Financiare Dâmbovița.