16.04.2024 00:14

Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice

Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
Galerie foto

*Directorul Petre Marin a respins acuzațiile conform cărora se taie păduri fără a se împăduri ulterior, afirmând că Direcția Silvică Dâmbovița se angajează în împădurirea fiecărei suprafețe eliberate

 

Directorul executiv al Direcției Silvice Dâmbovița, Petre Marin, a subliniat recent că unul dintre obiectivele principale ale instituției sale este regenerarea pădurilor, în conformitate cu prevederile legale din Codul Silvic. Petre Marin a transmis că este obligatoriu să se  împădurească orice suprafață liberă în cel mult doi ani.

Este obligatoriu pentru noi să împădurim orice suprafață liberă în două sezoane de vegetație, altfel se consideră infracțiune”, a declarat Petre Marin. El a respins acuzațiile conform cărora se taie păduri fără a se împăduri ulterior, afirmând că Direcția Silvică Dâmbovița se angajează în împădurirea fiecărei suprafețe eliberate.

Directorul a explicat că suprafețele disponibile pentru împădurire variază anual, în funcție de suprafețele care s-au eliberat. În 2023, Direcția Silvică Dâmbovița a avut în program regenerarea a 121 de hectare, reușind să regenereze 123 de hectare. Directorul executiv al Direcției Silvice  a  mai vorbit și despre regenerărilor naturale, care sunt mai puțin costisitoare și necesită mai puține intervenții din partea personalului silvic.

Regenerarea unei păduri se realizează prin aplicarea unui tratament și conducerea arboretelui din anumite parcele în vederea împăduririi naturale. În ceea ce privește regenerarea artificială a pădurilor, se intervine pentru a acoperi terenul cu vegetație forestieră, folosind formule și compoziții de regenerare adaptate fiecărei stațiuni”, a declarat Petre Marin, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

Astfel, Direcția Silvică Dâmbovița își reafirmă angajamentul de a proteja și regenera pădurile, contribuind astfel la conservarea biodiversității și la asigurarea sustenabilității ecosistemelor forestiere.

 

 

Ștefan Khalil