20.11.2014 00:13

Regele Mihai, sărbătorit la Palatul Elisabeta

Regele Mihai, sărbătorit la Palatul Elisabeta
Galerie foto

Aproximativ 1.000 de persoane au venit, ieri, la Palatul Elisabeta, pentru a-l sărbători pe Regele Mihai, cu ocazia zilei de naștere a acestuia și a zilei onomastice. Regele Mihai a împlinit pe 25 octombrie 93 ani, iar în noiembrie și-a sărbătorit ziua onomastică.

Începând cu ora 11,00, oamenii au avut acces în grădina Palatului Elisabeta, fiind prezente persoane de toate vârstele - tineri, bătrâni, chiar și copii. Toți agitau stegulețe tricolore, pe care le-au primit la intrarea în reședința regală. O fanfară militară a cântat cântece militare, dar și arii din opere celebre. Regele a ieșit la balcon în jurul orei 12,00 și a salutat mulțimea, alături de principesa Margareta și principele Radu, moment în care fanfara a început să cânte Imnul Regelui.

Totul s-a petrecut în uralele mulțimii adunate în grădina palatului. Mulți oameni, vizibili emoționați, au lăcrimat la apariția familiei regale. S-a scandat „Regele Mihai!”, „Regele și Patria!”, „Monarhia salvează România!”. Majestatea sa a stat aproximativ un sfert de oră în balconul palatului. La final, oamenii i-au cântat „Mulți ani trăiască!”.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița