06.01.2022 08:38

Redeschiderea Spitalului Voinești, promisiunea autorităților locale!

Redeschiderea Spitalului Voinești, promisiunea autorităților locale!
Galerie foto

*Autoritățile au promis că vor fi alături de pensionari în aceste demersuri și, foarte probabil, secția de la Voinești va fi redeschisă în luna aprilie a acestui an

 

Ștefan Khalil


La ultima ședință a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, președintele pensionarilor din Voinești, Dobra Napoleon a ridicat din nou problema redeschiderii Spitalului de la Voinești, secția exterioară a Spitalului Județean. La această întrunire a participat și conducerea județului, reprezentată de președintele Corneliu Ștefan, vicepreședintele Antonel Jîjîie și Prefectul județului, Aurelian Popa. Autoritățile au promis că vor fi alături de pensionari în aceste demersuri și, foarte probabil, secția de la Voinești va fi redeschisă în luna aprilie a acestui an.

Dobra Napoleon a explicat că în acest moment, clădirea se prezintă într-o stare foarte bună, aceasta este încălzită, urmând doar să se facă o curățenie generală în interior. Președintele pensionarilor din Voinești a mai precizat că și primarul localității, Gabriel Dănuț Sandu a luat parte la demersurile pentru redeschiderea spitalului, care este foarte important inclusiv pentru locuitorii comunei pe care o reprezintă.

,,Am avut numeroase ședințe la Voinești privind problema redeschiderii spitalului. Știm cu toții ce aglomerație se produce la UPU Târgoviște, mai ales după ce această secție de la Voinești a fost închisă în urmă cu doi ani. Atunci am fost anunțați că trebuie să se facă doar niște reabilitări, după care va fi redeschisă, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Eu am abordat această problemă de mai multe ori în ședințele de Consiliu Județean al Vârstnicilor, ni s-a promis din partea autorităților că totul se va rezolva, iar locuitorii din Voinești vor dispune din nou de această secție. La ultima ședință, atât președintele CJD, Corneliu Ștefan, cât și Prefectul Aurelian Popa ne-au promis că secția va fi redeschisă anul acesta. Din ce am înțeles noi, undeva prin luna aprilie  se va redeschide. S-a făcut și curățenie în interior, pentru că era totul un dezastru, vă dați seama după doi ani ce s-a găsit acolo…Sigur, va mai fi nevoie de îmbunătățiri, dar nu ar mai fi multe lucruri de remediat. Rugămintea noastră, a pensionarilor din Voinești este ca acest spital să fie redeschis cât mai repede. Ar fi un lucru nemaipomenit dacă acest lucru s-ar întâmpla în luna aprilie a acestui an”, a precizat președintele pensionarilor din Voinești și vicepreședintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Dobra Napoleon.

Secția exterioară a Spitalului de la Voinești deservea nu doar locuitorii comunei, ci întreg nordul județului. De asemenea, nici secția Unității de Primiri Urgențe de la Târgoviște nu va mai fi suprasolicitată. Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan a spus că secția va avea doi medici și tot personalul necesar pentru a fi asigurată o activitate cât mai bună.