08.01.2019 00:25

Record de contracte semnate pe infrastructura educațională

Record de contracte semnate pe infrastructura educațională
Galerie foto

❚ „Municipiul Târgoviște reușește să acceseze în acest moment 80% din valoarea alocată pe axa specifică de modernizare a infrastructurii educaționale pe întreaga Regiune de Dezvoltare Sud Muntenia în contextul în care a fost o perioadă de depunere a proiectelor care a avut ca și criteriu primul venit - primul servit”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan


VIOLETA STANCIU

 


 

În luna decembrie 2018 s-a înregistrat un adevărat record de contracte semnate pe ceea ce înseamnă Programul de modernizare a infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște! Prin semnarea și parafarea acestor contracte de către autoritățile publice locale târgoviștene, o mare parte din unitățile de învățământ din oraș (școli, grădințe și creșe) va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, în funcție de specificul fiecărui proiect. În cele mai multe cazuri finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), dar sunt și proiecte care vor fi finanțate exclusiv din bugetul local. Durata de execuție a proiectelor este de minim 12 luni și maxim 24 de luni. Până la finalizarea acestor investții, în următorii doi ani, municipiul Târgoviștea are toate șansele să devină un adevărat șantier... pe domeniul educațional. „Vorbeam undeva în vară de cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște, program care include foarte multe unități de învățământ, respectiv școli, grădințe și creșe, care presupune o serie de investții importante. În luna decembrie 2018 au fost semnate trei contracte de execuție de lucrări. Este vorba de contractul care vizează îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin reabilitarea, modernizarea și echiparea Grădinței nr.13 (cu program prelungit) din municipiul Târgoviște. Este un proiect cu o durată de execuție pe 12 luni care vizează lucrări capitale de reabilitare, modernizare și echipare a acestei grădințe, un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Cel de-al doilea contract de execuție de lucrări semnat vizează „extinderea, reabilitarea, consolidarea, compartimentarea, modernizarea și echiparea Creșei nr. 14 din Târgoviște”. De asemenea, și acesta este un contract finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, un contract în urma căruia creșa va beneficia de modernizări importante, dar și de o extindere cu încă un corp de clădire și care avem convingerea că va schimba mult în bine condțiile de la Creșa nr.14. Durata de execuție la acest contract este de 24 de luni, iar valoarea lucrărilor este de 3,7 milioane de lei. Al treilea contract semnat vizeză realizarea unei baze sportive la Colegiul Național „Constantin Carabela”. Acesta este un proiect cu o valoare de 2,6 milioane de lei care presupune pe de o parte construirea unei săli de sport, dar și amenajarea unui teren multifuncțional, lângă această clădire. După cum bine ștți, la acest moment, Colegiul Național „Constantin Carabela” nu beneficiază nici măcar de o sală de sport, nu mai vorbim de o bază sportivă. Este un proiect finanțat din fonduri proprii, care a fost discutat cu conducerea unității de învățământ, iar proiectul a rezultat în urma acestor consultări. Durata de execuție, pentru acest proiect, este de 18 luni”, a punctat edilul Târgoviștei, Cristian Stan.

„Trebuie să găsim soluții de abordare a lucrărilor într-o manieră care să nu afecteze foarte mult condțiile din unitățile de învățământ”

„Au mai fost semnate și alte două contracte de execuție de lucrări cu finanțarea asigurată tot prin PNDL. Este vorba de Proiectul care vizează extinderea, reabilitarea, consolidarea, compartimentarea, modernizarea și echiparea Creșei nr. 13 din Târgoviște... cu precizarea că pe această componentă a învățământului avem solicitări foarte multe. În urma acestor investții condțiile vor fi mult îmbunătățite. Avem un contract în valoare de 5,4 milioane de lei, finanțat prin PNDL... cu o durată de execuție de 24 de luni. Cel de-al 5-lea contract semnat în luna decembrie 2018 vizeză intervenția la o altă unitate de învățământ din municipiul Târgoviște care are nevoie de astfel de lucrări. Este vorba de proiectul care vizează eficientizarea energetică prin reabilitarea și consolidarea Grădinței nr. 15 din municipiul Târgoviște. Este vorba de Grădința situată în microraionul XI, pe strada George Cair, un proiect cu o durată de execuție de 12 luni și cu o valoare a contractului de 2,9 milioane de lei, contract finanțat tot prin PNDL, cu precizarea că în această zonă vor fi realizate investții și la Creșa nr.15 prin GAL Târgoviștea Egalității de Șanse... La toate aceste unități de învățământ lucrările vor debuta cel mai probabil în luna ianuarie 2019. Am discutat și cu directorii unităților de învățământ pentru a găsi soluții pentru perioada în care vor fi realizate lucrările în contextul în care în afara acestor unități de învățământ, undeva în primăvară, vor debuta lucrările și la Școala nr. 8 „Mihai Viteazul”, la Școala nr.13 din micro III, la Grădința nr.8 „Rază de Soare” care este cea mai mare grădință din județ. Și Creșa nr. 2 va intra în reabilitare. Trebuie să găsim soluții, bineînțeles de comun acord și cu constructorul, de abordare a lucrărilor într-o manieră care să nu afecteze foarte mult condțiile din unitățile de învățământ.... Municipiul Târgoviște reușește să acceseze în acest moment 80% din valoarea alocată pe axa specifică de modernizare a infrastructurii educaționale pe întreaga Regiune de Dezvoltare Sud Muntenia în contextul în care a fost o perioadă de depunere a proiectelor care a avut ca și criteriu primul venit - primul servit”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.