12.09.2014 00:17

Reconversia profesională, singura alternativă a șomerilor

Reconversia profesională, singura alternativă a șomerilor
Galerie foto

❚ Aceasta pare soluția de moment, astfel că începând din chiar de luna asta se organizează cursuri de calificare în meseriile care mai au ceva cerere pe piața muncii

V. S.


Șomeri mulți, locuri de muncă din ce în ce mai puține! Ținând cont de această cruntă realitate, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Dâmbovița și-a propus să vină în întâmpinarea persoanelor aflate în căutarea unei slujbe prin organizarea de cursuri de formare profesională.

Astfel, reconversia profesională pare să fie soluția de moment a șomerilor care trebuie să se adapteze din mers la cerințele pieței. Începând din această lună, AJOFM Dâmbovița, prin Centrul de Formare Profesională organizează cursuri de calificare în mai multe meserii în orașele Târgoviște (bucătar, formator, operator introducere validare date, secretar – operator – birotică, coafor) și Pucioasa (lucrător în hoteluri, coafor).

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Documentele necesare în vederea înscrierii la cursuri sunt: copie CI, copie act de naștere, copie act studii, copie act căsătorie, adeverință medic de familie cu mențiunea „apt curs” și dosar.

AJOFM Dâmbovița înregistra în baza de date, la sfârșitul lunii august 2014, 15.487 șomeri, din care 6.606 femei. În numărul total sunt cuprinși șomerii care beneficiază de indemnizație (3.263), precum și șomerii neindemnizați (12.224).