19.12.2014 00:16

Recomandări pentru traficul pe ceață

În contextul unui trafic pe timp de ceață, fenomen foarte des întâlnit în ultima perioadă, poliția rutieră dâmbovițeană recomandă ca șoferii să manifeste o atenție sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător. Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum și pe cele de ceață în cazul apariției acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente ca urmare a neasigurării la schimbarea direcției de mers. Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față. Curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație - climatizare!

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul decât în condiții normale. Atunci când traficul este intens, precipitațiile sau ceața pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. Nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

 

Compartimentul relații publice al IJP Dâmbovița