10.07.2018 00:20

Recolte distruse de ploi

Recolte distruse de ploi
Galerie foto

❚ Pe lângă solul care este îmbibat cu apă, ceea ce nu permite combinelor să intre, nici semințele nu pot fi treierate din cauza umidității crescute ❚ În această situație se află fermieri din întreg județul Dâmbovița, iar dacă ploile nu vor înceta, întreaga producție de anul acesta va fi distrusă

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Ploile care de câteva zile nu mai încetează dau mari bătăi de cap agricultorilor. În această perioadă, fermierii ar fi trebuit să se afle în plină campanie de recoltat pe suprafețele însămânțate cu păioase, însă din cauza ploilor acest lucru nu se poate realiza. Pe lângă solul care este îmbibat cu apă, ceea ce nu permite combinelor să intre, nici semințele nu pot fi treierate din cauza umidității crescute. În aceste condiții, hectare întregi de păioase sunt compromise. În această situație se află fermieri din întreg județul Dâmbovița, iar dacă ploile nu vor înceta, întreaga producție de anul acesta va fi distrusă. Din lipsă de bani, oamenii nu au putut să asigure culturile, iar în caz de calamități, vor suporta singuri întreaga pagubă.

„Ploile multe ne distrug recoltele”

● De câteva zile, ploaia nu se mai oprește și acest lucru este destul de dăunător culturilor de păioase. Pentru a putea să fie treierat în condiții optime, grâul trebuie să fie uscat, altfel sămânța nu se desprinde de pe pai. Acum am venit pe câmp să văd care este situația și, sincer să fiu, mă cam îngrijorează. Nu știu ce o să mai putem treiera. ● Nu este deloc bine. Sunt ploi multe, iar acest lucru nu face decât să ne distrugă recoltele. Nu putem să intrăm să treieram iar dacă se mai întârzie mult, întreaga cultură va fi distrusă. ● Din cauza ploilor, recolta efectiv se strică. Se înnegrește, mucegăiește și nu se mai poate recolta nimic.