12.06.2019 00:18

Reacții din Dâmbovița față de moțiunea de cenzură

Reacții din Dâmbovița față de moțiunea de cenzură
Galerie foto

Ștefan Khalil


 

În urma rezultatelor alegerilor pentru europarlamentare, care au pus în avantaj partidele de opoziție și într-un anumit con de umbră partidul de guvernământ, președintele PNL, Ludovic Orban, a cerut Guvernului Dăncilă să demisioneze. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, opoziția a depus moțiune de cenzură, care va fi dezbătută și votată în această săptămână.

Reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița mers ieri printre oameni pentru a-i întreba: „Dacă prin moțiunea de cenzură care va avea loc săptămâna aceasta, guvernul actual va cădea, considerați că va fi mai bine pentru români?”

*Așa ceva nu cred că se va întâmpla, sincer. Guvernul nu poate fi dat jos doar printr-o moțiune de cenzură, după atâția ani de stat la conducere, pentru că așa vor Orban cu Cioloș.

*Pentru români va fi rău indiferent cine va veni la guvernare. Singurul partid în care am avut, am și o să am toată viața mea încredere va fi România Mare! Da, acum nu are nicio șansă fără Vadim, dar este singurul partid care a pus pe primul loc poporul.

*Categoric da! Uitați-vă că nu au făcut absolut nimic în perioada lor de guvernare. Inflația crește în fiecare an și ei ne mint cu 2-3 milioane în plus pentru minimul pe economie.

*Eu cred că ne va fi mai rău. Dacă vor urca la conducere liberalii, ce o să se întâmple? Vă întreb și eu acum. Au mai fost și era o situație disperată în țară, când au redus salariile și nu mai știam cum să facem să trăim. Dacă vin liberalii la putere, o să ajungem să ne dăm în cap pe stradă, să nu murim de foame! Asta o să se întâmple!

*Era și timpul să scăpăm de guvernul acesta. Totuși ar fi prea frumos parcă să fie adevărat. Am prins speranțe mari după ultimele alegeri și după arestarea lui Dragnea că PSD-ul o să se dizolve, dar sunt încă puternici, au oameni unși cu toate alifiile.

*E rău cu rău, dar mai rău fără rău. Nu sunt PSD-ist, nu o susțin pe Dăncilă cum nu am făcut-o nici cu Dragnea, dar ăștia ai lui Orban sunt de 10 ori mai răi. Ei sunt doar pentru oamenii de afaceri, atât, nu pentru toată lumea.

*Nu o să ne fie mai bine! Cine a mărit pensiile, salariile, alocațiile și a oferit atâtea poporului? Cumva Werner și ai lui? Nu cred.

*Eu cred că ar fi bine, că oricum e un guvern corupt. Mai bine fără rău!

*Consider că nu ar fi bine pentru români. O să avem iar parte de un nou Guvern Cioloș fără susținere parlamentară.

*Este o rușine pentru toți ce se întâmplă! Cum să fie dat jos guvernul pentru că cere opoziția? În nicio țară care se respectă nu se întâmplă așa ceva!

Prin urmare, părerile dâmbovițenilor privind schimbarea guvernului sunt împărțite. Rămâne de văzut în această săptămână care va fi rezultatul votului de la moțiunea de cenzură și, implicit, care va fi soarta actualului guvern.