28.02.2022 00:17

Reacția dâmbovițenilor la războiul din Ucraina

Reacția dâmbovițenilor la războiul din Ucraina
Galerie foto

Ștefan Khalil

Chiar dacă președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit public după ultima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării și spus că niciun român nu are motive să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale, pentru că România nu va fi în conflictul militar din Ucraina, mulți cetățeni români se tem pentru viitorul lor. Reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au ieșit în stradă și au întrebat mai mulți dâmbovițeni dacă se tem ca războiul armat  declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, va afecta și țara noastră.

 

*Nu va afecta doar țara noastră, ci întreg Estul Europei. Era și așa o zonă săracă a continentului, iar din cauza acestui nenorocit, Putin, vom fi și mai săraci în următorii ani.

*Nici nu vreau să mă gândesc la consecințe. O singură zi de război a făcut atâtea nenorociri. Nu știu ce o să ne mai aștepte…

*Eu cred că acest conflict se va extinde, nu va rămâne doar în Ucraina. Același lucru ne așteaptă și pe noi, în viitorul apropiat sau depărtat.

*Sincer, eu nu mă gândeam că este posibil să mai auzim în zilele noastre despre un război. Din punct de vedere militar, noi nu vom fi afectați cu nimic, suntem un stat NATO, nu are ce să ni se întâmple, dar din punct de vedere economic, am încurcat-o.

*Este tragic să vezi acele imagini cu oameni care își iau copiii de mână și pleacă doar cu un ghiozdan în spate. Sincer, îmi e teamă că așa se va întâmpla și la noi, România e o țintă pentru Rusia, și nu de puțin timp…

 

Se pare că mulți dintre dâmbovițeni privesc cu teamă la ceea ce se întâmplă în conflictul de lângă graniță, iar unii dintre ei spun că este posibil ca un asemenea scenariu să fie văzut pe viitor și în România.